TYRKIA: Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, innfører sanksjoner mot amerikanske statsråder.

Erdogan innfører sanksjoner mot amerikanske statsråder

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan slår tilbake mot USA med sanksjoner mot flere av Donald Trumps ministre.

Erdogan sier at sanksjonene er et svar på at USA har innført sanksjoner mot to av hans regjerings ministre i forbindelse med at en amerikansk pastor sitter fengslet i landet.

Terror

Pastoren Andrew Brunson ble pågrepet for to år siden, anklaget for å ha støttet terror ved å ha kontakt med kurdiske PKK og en omstridt opposisjonsleder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Onsdag innførte Trump sanksjoner mot Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu og justisminister Abdulhamit Gul for å tvinge fram en løslatelse av Brunson. Begges kontoer og eventuelle eiendeler i utlandet blir frosset.

Oppsyn

Som svar kunngjorde Erdogan lørdag at han innfører liknende sanksjoner mot USAs justisminister Jeff Sessions og landets innenriksminister.

Siden USA ikke har et innenriksdepartement som Tyrkia, er det uklart hvem han sikter til. Innenriksminister Ryan Zinke har blant annet oppsyn med USAs nasjonalparker, mens sikkerhetsministeren er Kirstjen Nielsen.

Begge de tyrkiske ministrene avviser at de har noen bankkontoer eller eiendeler i USA, og det er lite sannsynlig at de amerikanske ministrene har tilsvarende eiendeler i Tyrkia.

Les også
Trump ville bytte Hamas-mistenkt med amerikansk pastor
Les også
Tyrkisk domstol avviser å løslate amerikansk pastor
Les også
Tyrkia truer med mottiltak etter USAs sanksjoner
Les også
Brunson flyttet fra fengsel til husarrest
Les også
Erdogan kaller Trumps trusler en «psykologisk krigføring»
Les også
Rettssaka mot pastor Brunson er ein farse