Bil kjørte på fotgjengere i Melbourne – flere skadd

Opptil 19 personer er skadd etter at en bilist kjørte på fotgjengere i byen Melbourne i Australia, melder lokale medier. Bilføreren er pågrepet.

Skadeomfanget er foreløpig ukjent, ifølge politiet. AvisenSydney Morning Herald skriver imidlertid at opptil 19 personer er skadd, og at et førskolebarn er blant de skadde.

Barnet, som har fått en hodeskade, er tatt med til sykehus. Ambulansetjenesten i Melbourn bekrefter at tolv personer behandles på stedet, noen av dem for alvorlige skader, mens opptil seks andre også er tatt med til sykehus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge øyenvitner viste den hvite SUV-en ingen tegn til å bremse ned da den kjørte inn i folkemengde som krysset gaten i et travelt veikryss.

– Han kjørte raskt rett gjennom på rødt lys, og det var bang bang bang. Det var den ene etter den andre, sier øyevitnet Lachlan Read tilHerald Sun.

– Det lå kropper på bakken og folk løp til dem – det var kaos, forteller Read.

Politiet har foreløpig ikke sagt mer enn at de «har rykket ut til en hendelse på Flinders Street mellom gatene Elizabeth og Swanston der en bil har kjørt på flere fotgjengere».

Videre heter det fra politiet at de har pågrepet bilføreren, og at de ikke kjenner til skadeomfanget for dem som er rammet.

DPA skriver at bilføreren er drapstiltalt fra tidligere, men at hendelsen ikke betegnes som terror. Sydney Morning Herald siterer på sin side en politimann på stedet på at det skal være en terrorhendelse.

Politiet har ikke bekreftet disse opplysningene.

(©NTB)