Vestleiren, ankomstsenteret for flyktninger i Kirkenes. Hit sendes flyktninger, som passerer den norsk-russiske grensen på Storskog, før de sendes videre til mottak andre steder i landet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Kun åtte av 300 asylsøkere returnert til Russland

Så langt har Norge kun returnert åtte av de rundt 300 asylsøkerne Russland sa seg villige til å ta imot i begynnelsen av februar.

Etter langvarige forhandlinger inngikk Norge og Russland 4. februar en avtale om retur av 200-300 asylsøkere som har multivisum eller langvarig opphold i Russland.

Siden den gang er kun åtte asylsøkere blitt returnert til Russland, får Dagsavisen opplyst av Politiets utlendingsenhet (PU).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Papirarbeid som drar ut i tid, både på norsk og russisk side, trekkes fram som hovedårsaken til at man ikke har klart å uttransportere flere asylsøkere.

– Uttransportering er normalt langsiktig arbeid. PU jobber løpende med dette. UDI behandler saker, og UNE behandler klager på negative vedtak. Saksbehandling både på norsk og russisk side kan være tidkrevende arbeid, skriver PU i en epost til Dagsavisen.

Av de åtte asylsøkerne som er blitt returnert til Russland i løpet av februar, er to syrere. Ifølge PU ønsket disse to selv å reise til Russland.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
– Hver åttende migrant i Tyskland ikke gjort rede forEngasjér deg!
Les også
– Naivt å tro det ikke er menneskesmuglere i Norge
Les også
Kommuner ber om flere flyktninger
Les også
SV krever redegjørelse om flyktningkrisen
Les også
Solberg vil gå gjennom gjenforeningstall på nytt