Finansminister Siv Jensen (Frp) da hun presenterte statsbudsjettet 2015 tidligere denne måneden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Byråkratiet eser ut med Frp i regjering

Selv om Frp i sitt partiprogram vil jobbe for å holde veksten i offentlig sektor lavere enn i privat sektor, går det motsatt vei med partiet i regjeringsposisjon.

I finansminister Siv Jensens forslag til nytt statsbudsjett er det nemlig lagt opp til det motsatte: den reelle utgiftsveksten i budsjettet er på 2,3 prosent, mens økonomien er anslått å vokse med rundt 2 prosent neste år, skriver Dagbladet.

Det mener Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen er oppsiktsvekkende.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette har vært vår kritikk mot Frps tilnærming til oljepengebruk i mange år, sier hun.

Statssekretær Paal Bjørnestad (Frp) viser i et svar på vegne av finansministeren til at regjeringen har varslet en avbyråkratiserings- og effektiviseringsreform og en rekke andre tiltak for å effektivisere offentlig sektor.

– Poenget er at en må se på utviklingen i offentlig sektor over tid og passe på at pengene brukes effektivt. Det vil være årlige svingninger i økonomien, og statsbudsjettet må tilpasses det i hvert enkelt år. Budsjettforslaget for 2015 er det, sier Bjørnestad til avisen.

Les også
SV med budsjettbønn til KrF og Venstre
Les også
KrF vil stoppe Frps utlendingspolitikk
Les også
KrF vil kjempe for borteboerstipendet
Les også
Venstre og KrF med ny løsning for skattekutt
Les også
KrF krever uføresvar fra Erna og Siv