Espen Ottosen, informasjonsleder i organisasjonen i NLM, sier organisasjonen indirekte er sterkt berørt. – Dette gjør dypt inntrykk på oss alle. Det er forferdelig tragisk, sier han til Dagen. Arkivfoto: Stein Gudvangen

– En forferdelig tragedie

Drapet på institusjonen Små Enheter i Asker har berørt NLM sterkt. – Dette gjør dypt inntrykk på oss alle. Det er forferdelig tragisk, sier informasjonsleder Espen Ottosen.

Anna Kristin Gillebo Backlund, som ble drept av en 15 år gammel jente på institusjonen hun jobbet ved i Asker i Akershus, kommer fra en familie med tette bånd til Norsk Luthersk Misjonssamband.

Faren til den drepte jobber på hovedkontoret til NLM, mens broren er misjonær i Indonesia.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sterkt berørt

Espen Ottosen, informasjonsleder i organisasjonen, sier NLM indirekte er sterkt berørt.

– Dette gjør dypt inntrykk på oss alle. Det er forferdelig tragisk, sier han til Dagen torsdag ettermiddag.

Ottosen sier organisasjon nå har ansvar for å ta vare på sine ansatte som er direkte berørt. Han ønsker ikke å utdype noe utover det.

– Hvordan har familien det?

– Hun hadde mange søsken, det er en stor familie. Men vi i NLM er ikke direkte involvert. Derfor er det vanskelig for oss å si noe mer enn at vi gir dem mest mulig støtte og forbønn, sier han.

– Ufattelig sorg

Broen til avdøde, Paul Gunnar Gillebo, har lagt ut en melding på Facebook, som er sitert på NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er med en ubegripelig og ufattelig stor sorg vi må meddele at vår kjæreste datter, søster, svigerinne, tante og Andreas Backlund sin elskede ,Anna Kristin Gillebo Backlund, ble drept på jobb natt til tirsdag, skriver han.

Den 30 år gamle sosionomen jobbet ved barnevernsinstitusjonen Små enheter på Vollen i Asker i Akershus. Sikkerhetsopplegget rundt den drapssiktede jenta (15) har vært maksimalt tilpasset, ifølge Små enheter.

Den unge jenta har erkjent straffskyld og er siktet for overlagt drap, som betyr at hun skal ha planlagt drapet.

Den privatdrevne institusjonen sendte onsdag ut en pressemelding hvor de kaller det som skjedde en tragedie for alle parter.

Faglig leder Dag Skådinn skriver at jenta ble særskilt godt ivaretatt.

– Hun har bodd hos oss for nødvendig hjelp, trygghet og omsorg. Hun har mottatt et behandlingsopplegg som har vært tilpasset hennes alder, livsproblematikk og utvikling, skriver Skådinn i følge NTB.

Les også
Tenåringsjente siktet for drap på institusjon
Les også
Politiet vil ta DNA-prøve av alle på asylmottak etter drap
Les også
Tenåringer pågrepet etter drap i Sverige