Ruter vil øke snikegebyret etter at en undersøkelse viser at folk i hovedstaden sniker mer enn man trodde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Oslofolk sniker mer enn Ruter trodde

Én av ti kollektivreisende i Oslo betaler ikke for billetten sin. Det er mer enn hva Ruter trodde. Nå vil de øke snikegebyret til 1.100 kroner.

Ruter mener de kan ta inn 100 millioner kroner mer i årlige billettinntekter hvis de får snikingen ned til 5 prosent, skriver Aftenposten.

Kontroller Ruter har gjennomført hittil i år viser at 13 prosent av busspassasjerene i indre by ikke hadde gyldig billett. På trikken er tallet 10 prosent, og på T-banen 8 prosent. I denne undersøkelsen er det ikke gjort kontroller på båt, men tidligere kontroller viser at snikingen der ligger på rundt 6 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tallene er verre enn det Ruter regnet med. Tidligere kontroller viser en andel snikere på mellom 3 og 4 prosent.

– Vi mener ikke at det er flere som sniker nå enn tidligere, men vi har fått et riktigere bilde av situasjonen, sier pressekontakt Trond C. Brekke i Ruter.

Nå vil Ruter søke Samferdselsdepartementet om å øke gebyrene for sniking fra 750 (hvis du betaler på stedet) og 900 kroner (tilsendt giro) henholdsvis til 900 og 1.100 kroner.

Sist gang det ble dyrere å snike var i 2005. Oslos gebyrer ligger lavere enn for eksempel Göteborg og Stockholm.

Les også
Bare én av fire bruker refleks
Les også
Holmås mener jobbsykling bør gi skattelette
Les også
Togene var 10.565 timer forsinket i fjor