OPPSIGELSE: Biskop Kieran Conry sier han føler seg rolig, frigjort og lettet etter å ha sendt sin oppsigelse til pave Francis. FOTO: Fruppence på English Wikipedia

Katolsk biskop i England fratrer på grunn av utroskap. Han kaller beslutningen «frigjørende»

En 63 år gammel romersk-katolsk biskop som hadde en affære med en kvinne for seks år siden, sier at han føler seg rolig, frigjort og lettet etter å ha sendt sin oppsigelse til pave Frans.

Da det ble offentliggjort lørdag, ba biskop Kieran Conry av Arundel og Brighton om unnskyldning for sine handlinger.

–Det er med beklagelse jeg må innrømme at jeg for noen år siden ikke var trofast mot mine løfter som katolsk prest, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

–Jeg ønsker å forsikre dere om at mine handlinger ikke var ulovlige og involverte ikke mindreårige, konstaterte han. Conry ble innviet biskop i 2011 og oppsigelsen hans kom bare én dag før den britiske tabloidavisen, The Mail, publiserte detaljer om affæren hans.

– På en måte føler jeg meg veldig rolig. Det er befriende og en lettelse, sier biskopen som er sitert i The Mail.

Ikke bare én gang

Den tidligere biskopen er også anklaget for en annen affære med en gift og 20 år yngre tobarnsmor, som går i menigheten.

I The Mail på søndag ble Conry avbildet på handletur med en blond kvinne. Hun var anonymisert på grunn av juridiske årsaker.

Tabloidavisen hevdet at ektemannen til kvinnen som ble avbildet vurderer å gå til retten mot den katolske kirken. Han anklager dem for å holde saken om Conry skjult.

Les også
Biskoper ut i valgkamp med ny kirkeordningKirkerådet
Les også
Opplever seg utsatt for religionskrig
Les også
Pave og pastor er fredspris-favoritterFredsprisvinnere