BARBEINT: Elever og ansatte ved Borgen gikk i går barbeint. Fremst står Ricardo Monteiro. FOTO: Lilian Molvik Monterio

Barbeint i bønn for de fattige

Studenter og ansatte ved Borgen i Troms fikk i går kjenne på kroppen hvordan det er å leve uten sko.

– Det er noe med å kjenne på ubehaget. Det går greit inne, men ute er det vondt, forteller Miriam Haaland.

Utfordret

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sammen med familien på fire er hun på disippeltreningsskole ved Borgen i disse dager og har tatt utfordringen fra Steps of justice om å identifisere seg med mennesker som lider.

«Tusener av barn vokser opp uten sko på føttene. De er utsatt for både sår, infeksjoner og farlige sykdommer og risikerer å miste skolegang, fordi sko er påkrevd i uniformen. I dag er vi utfordret til å gå hele eller deler av dagen uten sko for å minnes på, og be for alle de barna som hver dag går uten sko», skriver hun på Facebook i går.

SE VIDEO: Ungdommer er sultne på Bibelen - Student DTS i Oslo arrangerer bibelundevisning ukentlig

Åtte grader

Det var kaldt på Borgen i går. Åtte grader i luften og enda kaldere på bakken. Tomten består av flere bygg, og folk måtte ut for å komme seg til matsal og møtesal.

Aksjonen er motivert av Steps of justice, en kristen bevegelse som samarbeider med Ungdom i Oppdrag internasjonalt. De har en målsetting om å få økt oppmerksomhet på urettferdighet i verden, og har utarbeidet en bønnekalender. Hver mandag i oktober skal studentene ved Borgen, og etter hvert Grimerud, ha fokus på ulike tema de skal be for. Neste mandag oppfordres alle til å ha en alarm på mobiltelefonen, som en påminnelse om urettferdigheten som skjer i verden. Tredje mandag i oktober skal de leve uten mat i solidaritet med de som ikke har, og den siste mandagen skal de leve uten vann.

– Da er det verken tillatt å dusje eller å spyle ned i toalettet. Slik skal vi minnes de som ikke har rent vann, opplyser Ricardo Monteiro, som leder DTS-en på Borgen.

LES OGSÅ: – Norge er blitt en bønnefattig nasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Smertefullt

I går fikk han kjenne på kroppen hvordan det er å leve uten sko.

– Det er en kald dag her i nord, og det er smertefullt å gå uten. Men det gir oss en bedre forutsetning for å kunne leve oss inn i hvordan det er å ikke ha sko, og det får oss til å huske på dem i bønn, sier han.

Haaland forteller at noen har kommentert at det er varmt i Afrika, og at det er enklere å leve uten sko der.

– Men problemstillingen gjelder jo også mennesker i andre land, for eksempel i sørlige Brasil. Der fins det også folk som ikke har råd til sko, og der er det enda kaldere enn i Norge, forteller hun.

Les også
Hvor er Jesus?
Les også
– Norge er blitt en bønnefattig nasjon
Les også
Gud satte begrensninger
Les også
Tre generasjoner trives på familieleirFamiliefokus