REDDET: Redningsmannskapet hjelper en av gruvearbeiderne som ble berget etter at en gullgruve raste sammen som følge av et jordskred i Bonanzas i Nicaragua. Foto: Oswaldo Rivas / Reuters / NTB scanpix

20 arbeidere berget fra gruve i Nicaragua

20 av gruvearbeiderne som torsdag ble innesperret da en gullgruve raste sammen i Bonanza i Nicaragua, er berget ut i live, opplyser regjeringen i landet.

– Vi takker vår Herre og jomfru Maria for å ha reddet de 20 gruvearbeidernes liv, sa førstedame Rosario Muriolo, regjeringens offisielle talsperson, til journalister sent fredag kveld lokal tid.

Rundt 29 arbeidere jobbet i gullgruva, om lag 800 meter under bakken, da den raste sammen som følge av et jordskred. Noen av dem klarte fredag å grave seg ut, men minst fem arbeidere var lørdag fortsatt savnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ulykken skjedde torsdag ved fjellet El Comal i Bonanza, rundt 400 kilometer nordøst for hovedstaden Managua.

Gruva ble stengt for fire år siden fordi den ikke ble ansett som trygg nok, opplyser Julio Quintero i gruveselskapet Hemco. Gruvearbeidere fortsatte likevel å grave etter gull, tross advarslene fra selskapet. Selskapet fortsatte like fullt å kjøpe mineraler fra arbeiderne fram til forrige uke, ifølge Quintero.

Les også
Ebolafri lege takker GudEbola
Les også
Frykter at flyktninger på Sinjar-fjellene dør av sultDen islamske staten
Les også
Italia har reddet over 5.000 migranter
Les også
Rekordmange flyktninger til Italia