JORDSKRED: Redningsarbeidene onsdag i landsbyen Haldummulla på Sri Lanka etter jordraset som tok minst 100 liv. Foto: Reuters/ NTB scanpix

100 døde i jordskred på Sri Lanka

Myndighetene på Sri Lanka bekrefter at minst 100 mennesker mistet livet i jordskredet som rammet landsbyen Haldummulla sør i landet.

Raset onsdag gikk over landsbyen, som ligger cirka 20 mil øst for hovedstaden Colombo, og feide med seg hus og mennesker. De fleste innbyggerne arbeider på teplantasjer i nærheten.

Redningsarbeidere lette febrilsk etter overlevende.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi anslår at omtrent 100 mennesker ble begravet i massene, sier den srilankiske katastrofeministeren Mahinda Amaraweera.

Det ble først anslått at over 300 var savnet, men de ble etter hvert gjort rede for. Om lag 150 hus, deriblant ti butikker og to boliger, ble rammet av raset, opplyser katastrofeministeren.

75 barn unnslapp katastrofen fordi de var på skolen, føyer han til.

Monsunregn

Landsbyen ligger i et kupert terreng sør for en populær nasjonalpark. Ifølge myndighetene var raset 3 kilometer bredt og varte i 10 minutter, og det kom etter flere dager med kraftig regnvær.

Både politiet, militæret og sivile var med i redningsoperasjonen, som var vanskelig både på grunn av ødelagte veier, fare for flere ras og fortsatt kraftig regnvær.

Landsbyboerne ble ifølge myndighetene rådet til å flytte fra stedet i 2005 og 2012 som følge av rasfaren, men mange har likevel blitt værende.

De fleste som bor i området, tilhører landets tamilske minoritet.

Hundrevis av soldater

En av de overlevende sier at hun mistet både moren sin og en tante i raset, men selv ble hun dratt fram fra ruinene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

President Mahinda Rajapakse har beordret en rekke militære enheter med i alt flere hundre soldater til ulykkesområdet for å få fart på redningsarbeidet.

Les også
Over 200 døde i flom i Pakistan og India
Les også
Over 250 savnet etter jordras
Les også
20 arbeidere berget fra gruve i Nicaragua