Morten Fjell Rasmussen, styreleder i Med Israel For Fred (MIFF). Foto: MIFF

– Har håp for NRK

Styreleder i Med Israel For Fred (MIFF), Morten Fjell Rasmussen, er glad for den tydelige kritikken mot NRKs underdekning av Hamas.

– Jeg fulgte debatten på nett, og i denne runden var Kringkastingsrådet langt mer kritisk og balansert enn ved behandlingen i 2011.

Les også Vebjørn Selbekks kommentar: «Det nyter å klage»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Morten Fjell Rasmussen kommer med eksemplet om at det i flere år er servert reportasjer om at det ikke kommer sement inn i Gaza. Sement som skulle brukes til oppbygging. Realiteten viser likevel at det kommer masse sement inn, men at mye går til oppbygging av tunneler.

– Jeg bebreider ikke NRK for at de ikke har kjent til dette, men med litt kritisk journalistikk ville de kunne avdekket at sementen ikke gikk til oppbygging.

– Tror du NRK vil ta kritikken til følge?

– NRK har vært lydhøre for kritikk. Jeg har en følelse av at det internt i NRK er et ønske om å la flere stemmer komme til orde. Det viktigste er jo å hjelpe nordmenn til å forstå hvordan israelerne tenker. Der er en stor majoritet enige om at krigen i sommer var nødvendig, sier Fjell Rasmussen.

Gaza hets og sosiale medier

Sidsel Wold (NRK), Vebjørn Selbekk (Dagen), Conrad Myrland (MIFF), Håkon Borud (Aftenposten) og Per Arne Kalbakk (NRK) møttes 27. august i Litteraturhuset i Oslo til debatt over temaet «reportere i kryssild». Du kan se hele debatten i opptak her.

Les også
Det nytter å klageKringkastingsrådets uttalelse
Les også
«NRK har i for liten grad satt kritisk søkelys på Hamas sin rolle»Fakta om klager på NRKs Midtøsten-dekning
Les også
– Kritikken av Gaza-dekningen er urettferdig og uholdbar
Les også
Importøkning fra Israel til tross for krig i GazaImport fra Israel
Les også
NRK gjør det lettere for seg selv