Politiet etterlyser Mansur Mahashev etter at hans to døtre på seks og åtte år ble bortført av maskerte personer da de var på vei hjem fra skolen i Kongsvinger tirsdag. Foto: Politiet / NTB scanpix

Elden: Russerne ikke interessert i bortføringen

Faren som er siktet i bortføringssaken på Kongsvinger, er ikke bekymret for å bli pågrepet i Russland, ifølge advokat John Christian Elden.

Elden bekrefter overfor TV 2 at Mansur Mahashev (43) har tatt med seg døtrene sine til Russland etter den dramatiske bortføringssituasjonen på Kongsvinger for snart tre uker siden. Der har de det etter sigende bra, ifølge advokaten.

– Han er der sammen med døtrene sine og familien. De har det fint der, som en familie skal ha det, sier Elden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mahashev – som er russiske statsborger – er etterlyst internasjonalt gjennom Interpol, og politiet på Kongsvinger sjekker nå hvilke muligheter norske myndigheter har for å få ham utlevert og jentene tilbake til Norge. De mulighetene er trolig små. Ifølge Elden vier ikke russiske myndigheter saken spesielt stor oppmerksomhet – og for politiet i Norge blir det uansett vanskelig å få Russland til å utlevere en av sine egne borgere for straffeforfølgelse i Norge.

– Russiske myndigheter har vist liten interesse for den norske barnevernssaken, sier Elden.

43-åringen er også siktet for å ha tvunget jentenes beredskapsfar til å holde seg i bilen sin mens han så to maskerte menn hente med seg jentene.

Den tsjetsjenske 43-åringen er siktet for frihetsberøvelse etter at døtrene Rajana (6) og Somaja Dudaeva (8) ble bortført på Kongsvinger 10. juni.

Les også
Siktet barnefar er i Russland, la ut video på YouTube
Les også
Mann varetektsfengslet i bortføringssaken
Les også
Politiet etterlyser flere biler i bortføringssaken
Les også
Moren siktet for medvirkning til bortføring