USAs president Barack Obama. Foto: Reuters / NTB scanpix

Økt terrorberedskap i USA

USA øker sikkerheten og beredskapen ved offentlige bygninger i Washington og resten av landet etter trusler om terrorangrep.

En rekke hendelser i verden krever en økt årvåkenhet i beskyttelse av offentlige installasjoner og våre ansatte, ifølge Jeh Johnson som er sjef for det amerikanske departementet for indre sikkerhet.

John Kerry

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Begrunnelsen er åpenbar: Stadige uttalelser fra forskjellige terrororganisasjoner om angrep her i USA og andre steder, også mot den utøvende makt og andre offentlige institusjoner, i tillegg til voldshandlinger mot offentlig ansatte og installasjoner i Canada og andre steder nylig, sier han.

USAs utenriksminister John Kerry besøkte Canada tirsdag. Der var det flere angrep og hendelser forrige uke, og to soldater mistet livet.

– Forsiktighetsgrep

Utenriksminister Kerry tok til orde for at landene bør samarbeide tettere for å skjerpe sikkerheten. Det gjelder både grensekontroll og deling av etterretningsinformasjon.

Sjefen for USAs departement for indre sikkerhet ville ikke være konkret om hva slags angrep de ventet eller hvor dette terrorangrepet skulle skje.

– Det er et forsiktighetsgrep for å beskytte offentlig personell og bygninger, og også besøkende på disse stedene, sier Jeh Johnsen.

Les også
Forskere: – Jihadister er blitt flinke til å rekruttere på sosiale medier
Les også
Profetens Ummah hevdes å bruke mellommenn
Les også
Kvinne døde etter terrorangrep i Jerusalem
Les også
Farlige konvertitter
Les også
Politiet: – Canadisk angriper ville reise til Syria