Kreftavdelingen ved Haukeland sykehus i Bergen strikket orange skjerf for å bidra til Kirkens Bymisjon-aksjonen. Foto: Kirkens Bymisjon

Orange skjerf varmer flere byer

Folk i Bergen, Oslo, Trondheim og flere andre norske byer får i dag se lyktestolper, statuer og monumenter ikledd oransje skjerf og et kort med påskriften «Til: en som fryser. Fra: Kirkens Bymisjon.»

Det var ikke orange-revolusjonen som hadde spredd seg fra Kiev til norske byer i morges. De orange skjerfene var bare et uttrykk for nestekjærlighet fra Kirkens Bymisjon.

1600 hjemmestrikkede oransje skjerf vil i løpet av morgentimene prege bybildet i ti norske byer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

* Send oss ditt orange skjerfbilde, så legger vi det inn i bildeserien øverst på siden *

Folk på vei til arbeidsplasser i sentrum i både Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Ålesund, Haugesund, Tønsberg, Arendal og Bodø ble møtt med oransje skjerf på lyktestolper, trær, statuer og monumenter.

På en pappbit festet til skjerfet var budskapet klart: «Til en som fryser. Fra Kirkens Bymisjon.» Og på baksiden en opptakt til aksjonen «Gled en som gruer seg til jul», med bønn om å sende en SMS for å gi to måltider.

Et varmere samfunn

- Skjerfene skal minne oss om at det er noen i byen vår som går en vanskelig tid i møte. Det er mange som gruer seg til jul, og vi kan sammen være der for noen som er ensomme, som står utenfor og som fryser, sier daglig leder Leif Jarle Theis i Kirkens Bymisjon i Bergen.

Skjerfene er blitt laget på dugnad. Og det er gjester, brukere, frivillige og ansatte i Kirkens Bymisjon som har vært flittige med strikkepinnene de siste månedene.

Støttespillere i næringslivet har også deltatt, med både strikkende hender og pengestøtte. De ansatte i Gjensidige Forsikring overleverte nylig en tralle med 301 håndstrikkede skjerf til Kirkens Bymisjon i Oslo. I tillegg til skjerfene hadde HR-sjefen i selskapet lovet 75 kroner i direkte støtte til juleaksjonen for hvert skjerf. Det innbrakte totalt 22.575 kroner.

Måltider og fellesskap

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I følge Theis skal pengene som kommer inn i julekampanjen gå til måltider og fellesskap på Kirkens Bymisjons møtesteder, kafeer og sentre over hele landet.

– Et måltid hos oss er ikke bare næringsrik mat, vel så viktig er måltidsfellesskapet. Kontakten rundt bordet kan gi nytt håp og gjøre hverdagen lettere å bære.

Bare i Bergen serverer Kirkens Bymisjon årlig over 40.000 måltider for store og små på sine ulike tiltak.

Les også
Tiggere i Drammen får overnatte i kapell
Les også
Vil møte de unge i rusmiljøetSporet
Les også
Ga kollekt til ulovlige innvandrereHelsehjelp til papirløse