Palestinere på Gazastripen feirer den nye våpenhvilen og kaller den en seier over Israel. Våpenhvilen holdt stand gjennom hele natt til onsdag. Foto: Reuters / NTB scanpix

Våpenhvilen holder på Gazastripen

Våpenhvilen mellom Israel og Hamas på Gazastripen holdt gjennom hele natt til onsdag, opplyser det israelske forsvaret (IDF).

Våpenhvilen trådte i kraft tirsdag kveld, og fram til onsdag morgen var det ikke registrert noen brudd på den, ifølge en talskvinne for IDF.

Siden den israelske offensiven mot Gazastripen begynte 8. juli, har Israel bombet om lag 5.230 mål på den palestinske enklaven, opplyser talskvinnen videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig har militante palestinere skutt 4.590 raketter mot Israel hvorav 3.660 landet på israelsk jord.

De øvrige har enten blitt skutt ned av det israelske luftforsvarssystemet Iron Dome eller har falt ned på palestinske områder.

Ett døgn i rakettregnet

Sola har gått ned over Gaza når en hvit rakettstripe flerrer himmelen. Noen minutter senere står Dagens Israel-korrespondent John Solsvik ved krateret som raketten har etterlatt seg i en hage i Ashkelon. Les saken her

– Vendepunkt

Den 50 dager lange voldsbølgen har krevd 2.143 palestinske og 69 israelske liv.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon håper våpenhvilen kan bli et vendepunkt i Gaza-konflikten.

– En lysere fremtid for Gaza og Israel avhenger av en bærekraftig våpenhvile. Generalsekretæren hilser den nye avtalen velkommen, sier Ban via sin talsmann Stephane Dujarric.

– Gaza må tilbakeføres et legitimt palestinsk styre, og blokaden av Gaza må opphøre. Samtidig må Israels sikkerhetsmessige bekymringer tas på alvor, sier Dujarric.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Iran vil sende mer våpen til palestinerne

Uten betingelser

Palestinerne kaller avtalen en permanent våpenhvile, mens en høytstående israelsk tjenestemenn beskriver den som « uten betingelser og tidsubegrenset». Våpenhvilesamtalene har funnet sted i Egypt.

Det egyptiske utenriksdepartementet bekrefter at samtalene om flere andre problemstillinger i konflikten mellom Israel og palestinerne vil fortsette den kommende måneden.

Les også
– Israel godtar våpenhvile uten tidsfrist på Gazastripen
Les også
Eit døger i rakettregnetGazakrigen
Les også
Iran vil sende mer våpen til palestinerne