PSTs sjef Benedicte Bjørnland og politidirektør Odd Reidar Humlegård orienterte søndag om terrortrusselen mot Norge og sier den er noe redusert. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

PST: – Trusselen er noe redusert

PST-sjef Benedicte Bjørnland sier søndag at informasjonen de har hentet inn tyder på at trusselen om et angrep mot Norge er noe redusert. Beredskapen forblir uendret inntil videre.

– Utviklingen de siste dagene er at PST har mottatt svært mye relevant informasjon som gjør at grunnlaget vi nå har å vurdere ut ifra, er omfattende, sa Bjørnland.

Informasjonen er innhentet gjennom kanaler nasjonalt og internasjonalt. Dette har ifølge PST-sjefen gitt informasjon av «høy kvalitet» og bidratt til vurderingene PST nå gjør knyttet til trusselsituasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Basert på de siste dagers arbeid kan vi nå si at trusselen om et terrorangrep mot Norge er noe redusert, sa Bjørnland.

PST jobber fortsatt for fullt med å avklare trusselen, og situasjonen kan endre seg raskt, la hun til. Situasjonen betegnes fortsatt som alvorlig.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sa at politiet vil fortsette med det nåværende beredskapsnivået i omtrent ett døgn til.

– Det betyr konkret at det er ingen endring i hva politiet viser fram, men vi går inn i en litt annen fase når vi nå skal vurdere hvordan vi skal tilpasse oss den nye trusselvurderingen, sa Humlegård.

Siden meldingen om en mulig terrortrussel mot Norge kom torsdag, har alle politidistriktene i Norge skjerpet beredskapen.

Les også
Jødiske museer stengt etter terrortrussel
Les også
Drastiske sikkerhetstiltak flere steder i landet
Les også
PST: Frykter terrorangrep mandag 28.juli
Les også
PST-sjefen mener syriafarerne burde vært stanset