NIGERIA: Boko Haram tok på seg skylden da en bombe skrengte utenfor St. Theresa Catholic Church utenfor Nigerias hovedstad Abuja rundt juletider i fjor. FOTO: REUTERS/Afolabi Sotunde

Nigeriansk by avlyser id-feiring etter bombing av kirke

Minst fem personer er drept og åtte er såret i et bombeangrep mot en katolsk kirke nord i Nigeria søndag. landets nest øverste islamske autoritet avlyser feiringen av id som følge av hendelsen.

– På grunn av den kritiske situasjonen vi befinner oss i har hans kongelige høyhet bestemt at feiringen av id avlyses, sier Aminu Ado Bayero. Han er talsmann for den åndelige lederen emir Sanusi Lamido Sanusi, som omtales som den nest høyeste islamske autoriteten i Nigeria.

Politiet opplyser at bomben, som trolig var hjemmelaget, ble kastet fra gata mot kirkegjengere da de var på vei ut av den katolske kirken Saint Charles i distriktet Sabon Gari.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Distriktet har tidligere blitt angrepet av islamistgruppen Boko Haram flere ganger. Angrepet skjedde i en overveiende kristen del av byen Kano, som er den største byen nord i Nigeria.

I et annet angrep rammet en kvinnelig selvmordsbomber politifolk på gaten. To av dem ble såret. Kvinnen skal ha gjemt en bombe under en lang hijab og hatt planer om å utløse denne på universitetet i byen.

Les også
Mange drept i nytt selvmordsangrep i Nigeria
Les også
Fem drept i bombeangrep mot kirke i Nigeria
Les også
– 91 kvinner og barn kidnappet i Nigeria
Les også
– Kvinner unnslapp fra islamistisk gruppe i Nigeria