POLERER OPPDRAGET: Assisterende generalsekretær Jorunn Andestad Langmoen og generalsekretær Rolf Gunnar Heitmann i Israelsmisjonen (i midten) er enige med sin stedlige representant i Israel, Andreas Johansson, om at misjonsoppdraget bør skjerpes. Foto: B. Heitmann

Israelsmisjonen skjerper profilen

Den Norske Israelsmisjon blankpusser misjonstenkningen under landsmøtet i Grimstad denne uka.

Israelsmisjonen holder sittlandsmøte i siste halvdel av uka – under det modernistisk formulerte mottoet: «iMission».

Landsmøtet belyser misjonsoppdraget på ulike måter og spiller på i-en fra mottoet når de samles på Bibelskolen: I-en i Israelsmisjonen, «Hvem er jeg i Kristus», i for Israel og I-en i Guds identitet. Blant annet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi vil sette oppdraget mer i sentrum, sier assisterende generalsekretær Jorunn Andestad Langmoen til Dagen.

James Bond

Deltakerne ble møtt av en James Bond-inspirert presentasjon der misjonærene for anledningen framsto som spesialagenter – med lisens til misjon.

Misjonsprofileringen avspeiles også i seminarene: «Hvorfor misjon for jøder?», «Hvordan dele evangeliet med en jøde?» og «For ung for misjon?».

Forhandlingsdelen er nedtonet etter at man for noen år siden gikk over fra landsmøte tredjehvert år til annethvert. Nå gjøres forhandlingene unna på én dag. Stevnedelen dominerer, og stevnets hovedsak er: Hvordan nå jødene med budskapet om Jesus.

Misjonsfokuset fortsetter med speed learning – om ikke speed dating – med organisasjonens misjonærer i Israel og i Øst-Europa.

Bjørn Hesselberg ble torsdag gjenvalgt for to nye år som styreleder i Israelsmisjonen.