Høyesterett øker erstatningen til Stella Mwangis familie

Høyesterett dømmer mannen som kjørte på Jeff Mwangi Kwirikia i 2012 til å betale hans etterlatte til sammen 1 million kroner i oppreisning.

42-åringen kjørte en varebil sørover Trondheimsveien i Ullensaker da han kjørte på faren til artisten Stella Mwangi. Han gikk og trillet en sykkel langs veien og døde umiddelbart av skadene. Sjåføren stanset ikke og kontaktet politiet først to dager senere.

I fjor ble mannen dømt for uaktsomt drap i Øvre Romerike tingrett, fengsel i 120 dager og til å betale åtte av avdødes etterlatte 125.000 kroner hver i oppreisning. I tillegg ble han fradømt retten til å ha førerkort for alltid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han anket dommen til Eidsivating lagmannsrett som i februar i år reduserte fengselsstraffen til 90 dager, men forkastet anken over oppreisningsspørsmålet.

Denne dommen ble igjen anket til Høyesterett som viser til at oppreisningsbeløpet for uaktsomt drap er økt fra 75.000 kroner i 2006 til 125.000 kroner i dag.

Dette mener retten må gjelde for alle grupper etterlatte, selv om de ikke bor i Norge, slik tilfellet er for noen av de etterlatte i denne saken.

Anken blir dermed forkastet. Dommen fra Høyesterett er enstemmig.