RETUR: Jan Rudy Kristensen har vendt tilbake til Frelsesarmeen 40 år etter at han ble innviet som soldat hjemme i Arendal. FOTO: SILJE ROGNSVÅG

Fra Youngstorget til Frelsesarmeen

Fagforeningsmannen Jan Rudy Kristensen har vendt tilbake til Frelsesarmeen. Han opplever det som et kall.

Jan Rudy Kristensen, som i en årrekke har ledet LO-forbundet Kristne Arbeidere (KA), ble for drøyt 40 år siden frelsessoldat. 17 år gammel ble han innviet i soldatkorpset hjemme i Arendal, melder Kristelig Pressekontor.

– Kall

Etter noen år gikk han over til pinsemenigheten i byen, men søndag trakk han igjen i Frelsesarmeens uniform og ble tatt opp som frelsessoldat. Selv beskriver han valget som et kall.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har hatt mange gode år i pinsemenigheten Filadelfia i Arendal, og jeg har mange gode venner der, sier Kristensen som både har vært ungdomsleder, medpastor, søndagsskolelærer og nærradiomann der.

– Men samtidig har jeg vært i en prosess der jeg følte Herren ba meg ta opp igjen plassen i Frelsesarmeen, forteller Kristensen som bare har fått skulderklapp fra menigheten han forlater.

– Noe av det som tiltaler meg så sterkt ved Frelsesarmeen er kombinasjonen av å forkynne evangeliet, arbeidet for sosial rettferdighet og vekten på det enkelte menneskets verdighet, sier han.

Arbeiderleder

Jan Rudy Kristensen har vært med i LO-forbundet Kristne Arbeidere (KA) gjennom sitt voksne liv, og siden tidlig 1990-tall har han ledet KA, noe han fortsatt gjør.

58-åringen som er utdannet hjelpepleier, er særlig opptatt av forvalteransvar og fordelingspolitikk. Han har fartstid som leder for Aust-Agder Arbeiderparti og har sittet i bystyre og formannskap i hjembyen.