UDI: – Omfattende asyl-misbruk blant eritreere

Eritreiske asylanter reiser jevnlig tilbake til hjemlandet, selv om det er forbudt etter norske asylregler. Nå strammer Utlendingsdirektoratet (UDI) inn regelverket for å hindre misbruk.

Mange eritreere reiser jevnlig til hjemlandet på ferie og for lengre opphold, ifølge NRK, som viser til konkrete personer som har vært i hjemlandet, selv om det bare er to-tre år siden de fikk asyl i Norge.

UDI bekrefter kjennskap til at eritreiske asylanter driver omfattende reisevirksomhet til Eritrea, noe som er direkte i strid med vilkårene for at de fikk asyl i utgangspunktet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et grunnvilkår for å få beskyttelse i Norge i form av asyl, er at asylsøkeren ikke reiser tilbake til landet han eller hun flyktet fra. Det er først når asylsøkeren har fått innvilget statsborgerskap at han eller hun kan reise til hjemlandet.

Hjemreisene blir «kamuflert» med visumstempel for reiser til nabolandene. Herfra tar asylantene seg inn i Eritrea uten at inn- og utreisen stemples i passet, ifølge NRK.

Heretter kommer UDI derfor også til å forby reiser til Eritreas naboland.

– Målet vårt er å hindre en utnyttelse av asylinstituttet. Derfor innfører vi denne endringen, sier UDI-direktør Frode Forfang.

Les også
Advokatforeningen slakter norsk asylbehandling
Les også
Nå håper han å bli troddKonvertitter
Les også
Flyktninger kan ikke straffes for falske papirer
Les også
Utvalgt til et nytt liv i Norge
Les også
Slik skal asylpraksisen granskesAsylavtale