ILLUSTRASJONSFOTO: En opprørssoldat i den syriske byen Deir Ezzor. FOTO: AFP / AHMAD ABOUD / NTB Scanpix

PST: Frykter terrorangrep mandag 28.juli

Politiets sikkerhetstjeneste melder at en terrorgruppe har reist fra Syria med Norge som et mulig mål, og flere kilder nevner mandag som mulig dag.

I en trusselvurdering som PST har utarbeidet, er høytiden id al-fitr, avslutningen på fastemåneden ramadan, spesifikt nevnt som dagen der et terrorangrep mot Norge kan skje. Det bekrefter flere uavhengige kilder, ifølge TV 2.

Offisielt vil PST verken bekrefte eller avkrefte opplysningene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fagdirektør i PSTs analyseavdeling, Jon Fitje Hoffmann, har sagt at en gruppe personer skal ha reist fra Syria med mål om å gjennomføre et terrorangrep i Vesten. Norge skal ha blitt nevnt konkret som et mulig mål og gruppen kan ifølge PST nå befinne seg i Europa.

Reist fra syria

Det sier PSTs fagdirektør for strategisk analyse, Jon Fitje Hoffmann til TV 2.

– Vi fikk opplysninger om at en gruppe personer har reist fra Syria med målsetting om å gjennomføre terrorangrep i Vesten, og Norge er nevnt konkret. Det er utgangspunktet for situasjonen vi har nå, sier Hoffmann.

Han forteller at arbeidet så langt har styrket troverdigheten i disse opplysningene.

– Dette er en veldig spesiell situasjon som hele PST har jobbet med sammen med våre samarbeidspartnere, først og fremst etterretningstjenesten. Mange er involvert i vurderingene og handlingene man gjør på bakgrunn av det, forteller Hoffmann.

Direktøren legger til at de ikke er klar over hvor gruppen befinner seg nå.

Les også: Dette er en veldig alvorlig trussel

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Opplysningene blir kjent samme dag som politiet vil vurdere å sette i verk flere tiltak enn de som ble tatt i bruk som følge av terrortrusselen som ble kjent torsdag.

– Vi vil ha telefonmøte med alle politimesterne, få inn situasjonsrapporter, og se om vi skal gjøre ytterligere tiltak, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til TV-kanalen.

Les også
PST-sjefen mener syriafarerne burde vært stanset
Les også
Terroraksjon kan være planlagt mot Norge om kort tid
Les også
Ekstreme islamister truer Norge
Les også
Terrorekspert: Dette er en veldig alvorlig trussel
Les også
– Norske muslimer skal ikke føle seg som de anklagede