ØKT SIKKERHET: Politiet sto vakt på Værnes flyplass torsdag. Politidistrikt over hele landet har iverksatt flere tiltak for å møte en mulig terrortrussel. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

Drastiske sikkerhetstiltak flere steder i landet

Terrortrusselen mot Norge har ført til økt beredskap over hele landet. Men sikkerhetstiltakene har vært mer følbare enkelte steder enn andre.

I turistbygda Geiranger i Møre og Romsdal ble havna evakuert og gjennomsøkt etter at terrortrusselen ble kjent torsdag. Flere tusen mennesker ble berørt, og evakueringen skapte trafikkaos på stedet, kunne NRK melde.

Det var Stranda havnevesen som sto for evakueringen. Den ble gjennomført etter at Kystverket sendte ut en instruks til alle havnevesener i Norge om økt kontroll og vakthold, men Stranda havnevesen var alene om å gjennomføre et så drastisk tiltak som å evakuere og gjennomsøke hele området.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet på Sunnmøre omtalte evakueringen som «uheldig». Havnesjef Rita Maraak fastholdt på sin side at den var nødvendig.

Tog ble gjennomsøkt

Klokka 8.08 fredag morgen ble et tog gjennomsøkt av væpnet politi da det ankom til Voss, melder Bergens Tidende.

– Vi har spesielt oppsyn med kommunikasjonspunkter i forbindelse med den forhøyede terrortrusselen. Dette inkluderer gjennomgang av vestgående tog, og er en del av våre trygghetsskapende tiltak, sier Gustav Landro, stabssjef i Hordaland politidistrikt til avisa.

Det var et nattog fra Oslo som ble gjennomsøkt. I tillegg ble et regiontog fra Bergen kontrollert, melder NRK. Politiet fant ingenting av interesse.

Væpnet vakthold

Under arrangementet Sommer på Torvet i Kristiansand ble gjester sjekket med metalldetektor før de slapp inn, skriver Fædrelandsvennen.

– Det minner meg litt om å være på en flyplass, sa én av gjestene til avisa.

Les også: Bevæpnet politi mobiliserer mot terrortrussel

Og sikkerheten var skjerpet også på flyplassene. Både der og ved andre trafikknutepunkter, deriblant på ferjeleier rundt om i landet, er væpnet politi utplassert for å holde vakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Oslo er enkelte steder stengt på grunn av trusselnivået, deriblant Slottet og Jødisk Museum.

Hovedtrekket har imidlertid vært en mindre inngripende opptrapping av beredskapen rundt om i landet.

Les også
Bevæpnet politi mobiliserer etter terrortrussel
Les også
Syria et kjerneområde for jihadister
Les også
– Norske muslimer skal ikke føle seg som de anklagede
Les også
PST: Frykter terrorangrep mandag 28.juli
Les også
Jihad på norsk