Den jordanske islamistiske predikanten Abu Qatada er frikjent for terroranklager av en domstol i Jordan og blir trolig løslatt om kort tid. Foto: Reuters / NTB scanpix

Radikal islamist frifunnet for terroranklager

Den radikale islamisten Abu Qatada er løslatt etter å ha blitt frikjent for terrorstøtte av en domstol i Jordan.

Qatada var tiltalt for å ha bidratt til å forberede et terrorangrep mot turister og diplomater under feiringen av tusenårsskiftet i Jordan i 1999-2000.

Onsdag ble han frikjent på grunn av mangel på bevis, få måneder etter at han ble frikjent for en annen terrortiltale.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Qatada fikk innvilget asyl i Storbritannia i 1994 og gjorde seg etter hvert bemerket som en radikal islamistisk predikant. Siden 1999 har han vært etterlyst for terrorisme i hjemlandet, og i fjor ble han deportert fra Storbritannia til Jordan og satt rett i fengsel.

Britiske myndigheter sier det ikke er aktuelt å la Qatada komme tilbake til Storbritannia. Ifølge innenriksdepartementet i London har britiske domstoler allerede fastslått at han utgjør en trussel mot den nasjonale sikkerheten, melder BBC.

Les kommentaren: «Vi er i ferd med å bevege oss inn i en farligere verden. Den nye trusselen krever en annen årvåkenhet og en sterkere beredskap mot terror. I dag er vi ikke skodd til å møte den faren som truer oss, skriver Lars Akerhaug.

Qatada er blitt anklaget for å ha oppildnet til terrorangrep mot vestlige og israelske mål gjennom sine skrifter. Han har også blitt anklaget for å ha gitt penger til de som planla angrepene.

Under rettssaken avviste han alle anklager. Da frikjennelsen ble lest opp, reagerte tilhengerne hans med å klappe i rettssalen.

Les også
– Leder av Nusrafronten drept i amerikansk angrep
Les også
Resolusjon om Syria-farere kan endre norsk lov
Les også
EU: – 3.000 europeiske jihadister i Syria og Irak
Les også
Obama: – Syria-angrep viser at USA ikke er alene
Les også
Aktor: Hussain-saken kan gå helt til HøyesterettSaken mot Ubaydullah Hussain
Les også
Den nye trusselen