Prinsesse Märtha Louise (t.v.) og Elisabeth Nordeng lanserte boken «Stemmen eller støyen» forrige uke. Utgivelsen fikk mye omtale i mediene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Åtte NRK-saker om Märtha Louises boklansering

Lanseringen av den mye omtalte boken til prinsesse Märtha Louises bok «Støyen eller stemmen» genererte åtte saker fra NRK. Totalt sett ble det litt mye, vedgår nyhetsdirektøren.

– I NRK tar redaksjonene for ulike sendinger avgjørelser som hver for seg er greie. Men da må vi sørge for å ha en mer helhetlig oversikt over totalmengden. Det er tross alt en bok som skal selges, i dette tilfellet, og vi må erkjenne at det totalt sett ble litt mye, sier NRKs nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk til Aftenposten.

Avisen har laget en oversikt over totalen, som viser åtte redaksjonelle saker om boken i løpet av en langhelg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dekningen er blitt kritisert i sosiale medier, både omfanget og den generelt positive tonen i omtalen. Flere mener mediene har opptrådt som reklamebyrå for prinsessen og Elisabeth Nordeng.

I NRK-programmet Aktuelt sa Märtha Louise at «media har blåst opp englene»:

– Når folk begynner å stille spørsmål ved om journalistikken egentlig er fordekt reklame, ser man faren både ved å drive dårlig journalistikk og ved å gjøre grensene mellom reklame og journalistikk utydelige, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund, mens hennes forgjenger formulerer seg noe skarpere.

– At de to steller med engler, betyr ikke at de må behandles som engler, sier Per Edgar Kokkvold, som i dag leder Kringkastingsrådet.

Prinsesse Märtha Louise: – Jeg følte meg hudløs

Kalbakk mener på sin side det ble stilt kritiske spørsmål, men at publikum må få «rom til å tenke selv og vurdere hva den som blir intervjuet svarer».

Les også
Prinsesse Märtha Louise: – Jeg følte meg hudløsFakta om prinsesse Märtha Louise
Les også
Salgsrekord for engleskolen
Les også
Märtha Louise åpnet epilepsikonferanseFakta om epilepsianfall
Les også
Ateist ut mot prinsesse Märthas nyåndelighet
Les også
Taust fra kongehuset om prinsessens rollerPrinsesse Märtha Louise
Les også
Märthas engleskole solgte «kontakt med de døde»