I en ny video publisert på YouTube erklærer Ubaydullah Hussain støtte til nordmenn som har sluttet seg til Den islamske staten (IS). Foto: Skjermdump fra YouTube

Ubaydullah Hussain støtter norske IS-krigere i ny video

I en ny video erklærer Ubaydullah Hussain støtte til nordmenn som har sluttet seg til Den islamske staten (IS). Tirsdag møter Hussain i Oslo tingrett.

I en video publisert av islamistgruppen Profetens Ummah på YouTube søndag snakker Ubaydullah Hussain om norske IS-krigere og jihad.

Se videoen øverst på denne siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi ser at det er flere brødre som har reist fra Norge som har blitt martyrer, som har gitt sine liv for Allahs vei, sier den tidligere talsmannen for den norske islamistgruppen Profetens Ummah.

Martyrer har ifølge Hussein «den høyeste statusen man kan oppnå i islam».

Hussain kritiserer også stordemonstrasjonen mot IS som ble arrangert i Oslo i august. Demonstrasjonen ble arrangert av sjiamuslimer som er tilhengere av det iranske og syriske regimet, og som er tilhengere av den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen, mener han.

– Jeg lurer på hvordan den norske regjering kan stå på samme plattform som lederne og initiativtakerne som støtter disse regimene, sier Hussain i videoen.

Tirsdag startet rettssaken mot 29-åringen i Oslo tingrett. Hussein er tiltalt for offentlig å ha oppfordret noen til å iverksette drap, med hensikt å skape alvorlig frykt i befolkningen.

Rettssaken går over tre dager.

Les også: Ubaydullah Hussain nektet straffskyld

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Saken mot Ubaydullah Hussain

  • Tirsdag 23 september starter rettssaken mot Ubaydullah Hussain (29) i Oslo tingrett. Det er satt av tre dager til saken.

  • Se også: Ubaydullah Hussain støtter norske IS-krigere i ny video

  • Hussain er tiltalt for offentlig å ha oppfordret noen til å iverksette drap, med hensikt å skape alvorlig frykt i befolkningen. I perioden 20. januar til 3. november i fjor hyllet Hussain på sin egen Facebook-profil en rekke terrorhandlinger og terrorister.

  • Hussain nekter straffskyld og mener at utsagnene ikke er straffbare.

  • Dette er andre gang på åtte måneder Hussain, tidligere talsmann for den islamistiske gruppen Profetens Ummah, blir tiltalt.

  • Hussain ble i november i fjor tiltalt for trusler. Han ble i februar dømt i Oslo tingrett til 120 dagers fengsel, hvorav halvparten betinget. Han anket ikke denne dommen. Det gjorde derimot påtalemyndigheten, og dermed blir det ny runde i retten også i denne saken.

(NTB)

Les også
Ubaydullah Hussain nektet straffskyld
Les også
Må svare for hyllest av terrorhandlingerSaken mot Ubaydullah Hussain
Les også
Leverte pakker - kundene ble skremt
Les også
Truet etter massemønstring mot ekstremisme
Les også
Kristne og muslimer sammen mot volden
Les også
– Demonstrasjonen mot IS er et historisk vendepunkt