USAs president Barack Obama kommer ikke til å tolerere at terrorister som truer amerikanere, søker tilflukt noe sted i verden. Foto: Reuters /Gary Cameron / NTB Scanpix

Obama: – Syria-angrep viser at USA ikke er alene

President Barack Obama framhever hjelpen fra fem arabiske nasjoner i luftkrigen mot opprørsgruppen IS. Angrepene ble utvidet til å omfatte Syria tirsdag.

– Koalisjonens styrke viser at Amerika ikke er alene i kampen mot IS, sa Obama i en kort tale i rosehagen utenfor Det hvite hus tirsdag (video fra NRK):

Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Jordan, Bahrain og Qatar bidro i luftangrepene mot Den islamske statens (IS) stillinger i Syria tirsdag, bekrefter presidenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– USA vil handle som en del av en bred koalisjon, og det er akkurat hva vi har gjort. Vi er stolte av å stå skulder til skulder med disse nasjonene, sa Obama.

USA kommer til å gjøre alt som trengs for å nedkjempe IS, fastslo han før han satte kursen mot FNs hovedforsamling i New York.

Arbeidet med å bygge opp en bred koalisjon i kampen mot IS fortsetter der, sa presidenten. Obama gjentok at over 40 nasjoner har tilbudt sin hjelp til USAs kamp mot ekstremistene som har erobret store deler av Irak og Syria.

Les også
– Minst 120 jihadister drept i luftangrep i Syria
Les også
Israel har skutt ned syrisk fly
Les også
– Damaskus ble informert om USAs bombeplaner
Les også
USA og arabiske land bomber IS-mål i Syria
Les også
Fem pågrepet etter mistanke om terrorplaner