Røyk og flammer stiger opp etter det øyenvitner sier var et israelsk luftangrep mot et hus i Gaza by lørdag. Foto: Ezz Zanon / Reuters / NTB scanpix

Egypt inviterer til nye Gaza-forhandlinger

Egypt ber israelske og palestinske delegasjoner gjenoppta forhandlingene i Kairo for å få slutt på de pågående kampene.

– Egypt ber israelske og palestinske delegasjoner om å akseptere en varig våpenhvile og fortsette forhandlingene i Kairo for å få slutt på Gaza-krisen, sier Egypts utenriksminister Sameh Shoukry lørdag.

Ønsker våpenhvile

Tidligere lørdag møtte den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sin egyptiske kollega Abdel Fattah al-Sisi i Egypts hovedstad Kairo.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Mitt fremste mål er at samtalene om våpenhvile skal komme i gang igjen så snart som mulig for å unngå ytterligere tap, sa Abbas under en pressekonferanse etter møtet.

Den siste runden med samtaler mellom israelske og palestinske forhandlere brøt sammen tirsdag, etter ni dager med pause i kamphandlingene. Krigshandlingene mellom Israel og Hamas ble da gjenopptatt, og nødetatene på Gazastripen opplyser om at 81 mennesker drept i israelske angrep siden. Fredag ble også en fire år gammel israelsk gutt drept av en av Hamas' raketter.

Familie drept

Lørdag ble en palestinsk familie på fem drept i et luftangrep i Al-Zawayda i nærheten av flyktningleiren Nusseirat på Gazastripen.

Luftangrepet rammet et bolighus, ifølge øyenvitner og helsepersonell. Samtlige av de døde kom fra samme familie, opplyser leger ved Al-Aqsa-sykehuset i Deir al-Balah.

Det israelske forsvaret opplyser å ha gjennomført rundt 20 luftangrep mot Gazastripen tidlig lørdag. Tre raketter eller granater slo samtidig ned i Sør-Israel nær grensen til det palestinske området.

Kamphandlingene har i sommer kostet mer enn 2.000 menneskeliv på Gazastripen. På israelsk side har 64 soldater og fire sivile blitt drept siden 8. juli.

Les også
Israelsk fireåring drept i angrep fra Gazastripen
Les også
Stiller krav ved bistand til palestinerneKrF-ere i Israel
Les også
Hamas-topp innrømmer bortføring av israelske tenåringer
Les også
Netanyahu sammenlikner Hamas med IS