REAKSJONER: Den italienske filosofen Gianni Vattiomo skaper sterke reaksjoner blant jødene i Italia etter at han kom med svært krasse utsagn mot Israel.

«Jeg har lyst til å skyte de fordømte sionistene»

Den italienske filosofen Gianni Vattimo skaper oppstyr etter at han kom med dette utsagnet.

Den italienske filosofen Gianni Vattiomo mener Europa burde samle inn penger for å hjelpe Hamas til å kjøpe bedre våpen.

Vattimo er en av Italias mest berømte filosofer, og på radio sa han nylig at han personlig kunne drepe israelitter og at europa burde samle inn penger til Hamas, skriver Haaretz.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Italia er han en velkjent samfunnsdebattant og et tidligere parlamentsmedlem. Kommentaren hans falt på et populært radioshow som en protest mot Israels angrep på Gaza.

Verre enn nazistene

Italienske Radio24 deltok han på det populære radioprogrammet «La Zanzara».

«Jeg vil gjerne skyte de fordømte sionistene», sa han i programmet. Programlederne spurte om han hadde ønsket at flere israelere var drept i krigen, svarte han: «Selvfølgelig». Han beklaget også at han ikke kunne skyte, siden han hadde fått fritak fra militærtjenesten.

Han fortalte også at han planla en innsamlingsaksjon for å skaffe Hamas bedre våpen, ettersom de «kjemper med lekeraketter som ikke dreper noen». Han foreslo også at Europa skulle etablere en internasjonal brigade som kunne kjempe med Hamas, og sa at Israel «er verre enn nazistene».

HELE INTERVJUET KAN DU HØRE HER (På italiensk)

Gal mann

Ifølge Haaretz er ikke sammenligninger med nazismen uvanlig i Italia, men det er likevel sjelden med så åpne oppfordringer til vold.

Renzo Gattegna, jødenes talsmann i Italia, kaller filosofens uttalelser for uakseptable. «Enten er han helt gal, eller så er han bare ondsinnet», sier Stefano Jesurum, en jødisk byrådsmedlem i Milano.

Les også
Den franske pogrom
Les også
FN-skole i Gaza var rakettlager - igjenOperation Protective Edge
Les også
Truer med å registrere jøderJøder i Ukraina
Les også
Europas jøder frykter ny antisemittisme