Israelske soldater ved Quneitra-sjekkpunktet på Golan, rett ved grensen til Syria. Foto: AFP / MENAHEM KAHANA / NTB Scanpix

Syria fordømmer israelsk angrep

Minst ti syriske soldater ble drept i et israelsk luftangrep mot syriske stillinger på Golanhøydene, ifølge syriske aktivister. Angrepet var en reaksjon på drapet på en israelsk tenåring.

Ifølge Det syriske observatoriet for menneskerettigheter (SOHR) ble også to stridsvogner og artilleribatterier ødelagt i angrepet.

Israelske fly angrep sent søndag ni mål i Syria som svar på at en israelsk tenåring ble drept av en granat skutt fra syrisk side.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Skamløst

Blant målene som ble truffet, var et militært hovedkvarter og utskytingsramper, ifølge en kunngjøring fra den israelske hæren.

Myndighetene i Damaskus fordømmer angrepet fra Israel.

– De israelske okkupasjonsstyrkene har gjennomført nye angrep mot mål på syrisk territorium, noe som er et nytt og skamløst brudd på fredsavtalen fra 1974, FN-konsesjoner og internasjonal lov, heter det fra Syrias utenriksdepartement.

– Ingen skrupler

Fra israelsk hold rettes det også kraftige fordømmelser, ikke mot Israels motangrep, men mot drapet på den israelske tenåringen.

Statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer angrepet fra syrisk side.

– Israels fiender har ingen skrupler. De nøler ikke med å angripe sivile, og de myrder til og med barn, sa han i en telefonsamtale med faren til den avdøde gutten.

Den tre år lange konflikten i Syria, mellom opprørere og tilhengere av president Bashar al-Assad, har spredt seg til naboland og ført til økt spenning i regionen.

Israel tok den vestre delen av Golan-platået fra Syria i 1967.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hull i grensegjerdet

Det har vært mange episoder langs grensa siden borgerkrigen i Syria brøt ut for tre år siden, men det er første gang noen er drept på israelsk side. I de fleste tilfellene dreier det seg trolig om streifskudd.

Foruten den 13 år gamle israelsk-palestinske gutten fra Galilea ble hans far og en annen person såret i angrepet på bilen de satt i. Faren var ansatt av det israelske militære.

En talsmann for hæren, oberstløytnant Peter Lerner, sier de ikke er sikre på om det var en sprengladning, en rakett eller en granat som traff bilen. Men de har observert et hull i grensegjerdet der et prosjektil kan ha passert.

Les også
Angrep fra Syria drepte tenåring på Golan
Les også
Norsk-israelere leter etter de bortførte jødiske ungdommeneJødiske ungdommer bortført
Les også
– Jordan beredt til å stå imot ISILISIL
Les også
Netanyahu ber USA unngå samarbeid med Iran