ANNERLEDES: Vrakrester etter Malaysia Airlines' flygning MH 17 fra Amsterdam til Kuala Lumpur i Donetsk-regionen i Øst-Ukraina. Foto: Maxim Zemjev / Reuters / NTB Scanpix

Flyvrakrestene er tuklet med

Store vrakrester etter Malaysia Airlines-flyet har blitt kuttet i og ser annerledes ut enn da OSSEs observatører først så dem, sier organisasjonen.

Det sier talsmann Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) Michael Bociurkiw til BBC.

Observatørene har vært i Ukraina siden april. De var de første internasjonale observatørene som kom til stedet der Malaysia Airlines-flyet styrtet torsdag forrige uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere dager senere fikk internasjonale fly- og identifiseringseksperter tilgang til området. Mange har fryktet at de prorussiske separatistene som kontrollerer området, kan ha endret bevismateriale i tiden mellom flystyrten og ekspertenes ankomst.

Ukraina og flere vestlige land sier flyet ble skutt ned, trolig av en bakke-til-luft-rakett som de prorussiske separatistene i området skal ha fått fra Russland. Russland på sin side har antydet at ukrainske styrker har skylden for flyulykken.

Les også: Kerry fastslår at rakettsystem kom fra Russland

Mandag kveld overleverte de prorussiske separatistene ferdsskriveren og taleregistratoren – de såkalte svarte boksene – til malaysiske myndigheter. De malaysiske granskerne sier de svarte boksene ser ut til å være i god behold.

OSSE sier tirsdag at de forlenger mandatet i Ukraina med et halvt år.

Les også
Ukrainske separatister lover adgang til flyvraket
Les også
Opprørerne anklages for å skjende lik
Les også
Merkel ber Putin roe ned opprørerne
Les også
Kampene fortsetter mens flyulykken etterforskes
Les også
Likene på vei til Nederland