Sten Sørensen, pastor og listetopp for KrF Lyngdal, krever at Partiet De Kristnes tillitsvalgte avklarer hva de mener om 22. juli-profetien.

Sørensen krever svar fra Erik Selle

KrFs Sten Sørensen utfordrer Partiet De Kristne til å advare mot boka «22.juli-profetien».

Sten Sørensen er forferdet over at personer i Partiet De Kristne (PDK) støtter boka «22. juli-profetien» av Jeremy Hoff. Hoff mener at Utøya-massakren var Guds dom over Norge.

LES OGSÅ: – Mer voodoo enn teologi, skriver Vebjørn Selbekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Partiet har et troverdighetsproblem. De må skjønne at det er forskjell på radikale standpunkter på bedehuset og å drive politikk, mener Sørensen, som er ordførerkandidat for KrF i Lyngdal.

Selv kjenner han kristne pårørende som har mistet en sønn på Utøya.

– Du kan bare tenke deg hva de sier når de hører om den hjerterå holdningen i boka, sier Sørensen.

Han mener at partileder Erik Selle i PDK må trå til med sterkere lut for å avklare hva han og partifellene mener om bokas budskap.

– Erik Selle sier riktignok at boka ikke er del av PDKs valgkampmateriale, men han advarer ikke mot boka. Jeg vet at mange tillitsvalgte på lokalplan sterkt identifiserer seg og anbefaler boka, og da har PDK et kjempeproblem, sier Sørensen.

– Farlige holdninger

Han utfordrer alle som står på PDKs kommune- og fylkeslister, samt partiledelsen, til å komme med sine klare standpunkter om 22. juli-profetien.

– Hvis de og deres miljøer aksepterer at personer i tillitsapparatet støtter boken og ikke advarer mot den, bør Norges befolkning få vite det. Det er farlig for landet med slike holdninger og er dessverre med på å avkristne landet vårt, sier Sørensen.

KrF-kandidaten mener Partiet De Kristne bør gripe anledningen til å ta avstand fra boka og beklage at de blir linket opp til dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvis ikke - den som tier, den samtykker. Jeg håper de vil komme på banen og ta sterk avstand fra boka.

Står fortsatt på valglister

Denne uken trakk Jan Ernst Gabrielsen og Henry Østhassel seg fra lederverv på lokalt nivå etter støtte til boka. De står imidlertid fortsatt på valglistene de er valgt inn på, og det er ikke mulig å trekke seg fra dem.

Gabrielsen er på 6. plass på fylkeslista i Vest-Agder og 5. plass på lista til Lyngdal PDK.

Østhassel er på 17. plass på PDKs fylkesliste. Han står ikke på PDK Farsunds liste, som kun inneholder syv navn. Det er det minste antallet personer per liste man kan stille med i kommunevalget.

For og mot

Få av kandidatene på fylkeslistene i Agder ønsker å uttale seg om saken. Blant dem som tar avstand fra boka er Kjell Henning Bjørnestad, 2.-kandidat for Vest-Agder og Olav Kristen Fjærli, 3.-kandidat for Aust-Agder PDK, ifølge NRK.

Men flere PDK-politikere støtter boka, som Kjartan Mogen, ordførerkandidat i Skien, ifølge Dagbladet. Trygve Bjellerås-Strysse, fylkesleder i Buskerud, mener at AUF er fiender av Gud, ifølge NRK.

Mener ingenting

Erik Selle er leder i Partiet De Kristne.

Partisekretær Jan Ingvaldsen understreker fredag at verken boken eller forfatteren Jeremy Hoff har noen tilknytning til paritet.

– Jeg tar avstand fra den, men som parti mener vi ingenting om den.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han varsler samtaler med de tillitsvalgte i partiet som har anbefalt boken.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

22. juli-bok

Boka «22. juli-profetien» har vakt adskillig oppsikt med sitt budskap om at tragedien på Utøya skulle være utløst av at Arbeiderpartiet og AUF har ført en Israel-kritisk politikk.

Boka er skrevet og utgitt på eget forlag av Jeremy Hoff.

Les også
Klandrer ikke Gud for at Syvert (17) er borte22. juli-bok
Les også
Til de som forsvarer 22. juli-boken22. juli-bok
Les også
Gud er ikke hevnens Gud
Les også
Den fraværende gråten
Les også
Lokallagsleder i Partiet De Kristne trekker seg
Les også
Ap-lederen om 22. juli-boken: «Uhørt og respektløst»
Les også
Gud er ikke blodtørstig og hevngjerrig
Les også
– Utøya-pårørende ser det som galskap
Les også
– Som forventet av Edvardsens sønn
Les også
Trekker seg fra De Kristne-verv etter støtte til 22. juli-bok
Les også
Feilaktig fremstilling
Les også
Tidens frafall fra Guds ord
Les også
22. juli-ekstremismen