Carlsbergs bryggeri i Petaling Jaya, som ligger i utkanten av Malaysias hovedstad. Foto: Carlsbergmalaysia.com

«IS-tilhengere planla angrep mot øl-bryggeri»

Malaysiske myndigheter sier at militante malaysiere som sympatiserer med Den islamske staten (IS), har hatt planer om å angripe et Carlsberg-bryggeri i nærheten av Kuala Lumpur.

I alt 19 personer er mistenkt i saken, opplyste en tjenestemann torsdag. Han sier at de hadde fått tak i aluminiumspulver, som ofte blir brukt i bomber, men at planen ikke hadde kommet lenger en til diskusjonsfasen.

Hvis opplysningene viser seg å være riktige, er det første gang ytterliggående islamister i Sørøst-Asia med tilknytning til ekstremistgruppen IS har forsøkt å gjennomføre et angrep i eget land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge nestleder for politiets antiterrorenhet, Ayob Khan, diskuterte de 19 å angripe Carlsbergs bryggeri i Petaling Jaya, som ligger i utkanten av Malaysias hovedstad, samt eventuelt puber.

Carlsberg i Malaysia sier til Reuters at de har trappet opp sikkerhetstiltakene for å beskytte sine ansatte.

Ifølge Ayob Khan er tolv av de mistenkte løslatt som følge av manglende bevis på at de hadde konkrete planer om å gjennomføre angrepet. De sju andre er siktet for overtredelse av landets terror- og våpenlover.

Minst 20 malaysiere og opptil 500 indonesiere antas å ha reist til Syria og Irak for å kjempe sammen med Den islamske stat.

Les også
Islamsk Råd medarrangør i demonstrasjon mot IS
Les også
Netanyahu sammenlikner Hamas med IS
Les også
Norsk ekstremist hyller IS etter ny drapsvideo
Les også
Obama: – ISIL har ingen plass i det 21. århundre