TIL SALGS: Sjømannskirken i Admiral Børresens vei på Bygdøy i Oslo skal selges. Kirken, som også har en boligdel, samt en portnerbolig, er tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg. Hvis hele kirkebygningen skal gjøres om til bolig, er det anslått at det vil koste 20-30 millioner kroner - i tillegg til en prisantydning på 70 millioner. Foto: Z ovenfra / Sem & Johnsen

Sjømannskirke selges for 70 millioner

Den indre Sjømannsmisjon har bestemt seg for å selge eiendommen sin på Bygdøy i Oslo på det åpne markedet.

70 millioner kroner blir prisen på Sjømannskirken på Bygdøy i Oslo. Den indre sjømannsmisjon (DISM) har bestemt seg for å selge på det åpne markedet og ikke kreve at kristne aktører skal overta, skriver Osloby.no

I nesten 30 år har kirken vært drevet av Den indre Sjømannsmisjon. Det har vært en bred debatt i forkant av avgjørelsen om salget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et enstemmig landsstyre vedtok å selge Oslo Sjømannskirke. Jon Kristian Lomundal, formann i landsstyret, sier til bladet Trygg Havn at vedtaket ble gjort ut fra den økonomiske situasjonen i organisasjonen.

- Misjonen drives på «sparebluss» både når det gjelder aktiviteter og antall ansatte. Dersom Den indre Sjømannsmisjon fortsatt skal bestå som organisasjon, må det tas noen strategiske valg om hvordan vi på best mulig måte kan nå ut til fiskere og kystbefolkning i årene som kommer. Et salg av Oslo Sjømannskirke vil gi oss en handlefrihet til å gjøre disse strategiske valgene, sier Lomundal.

Til Dagen forteller han at de ønsker å begynne havnemisjon i Oslo. Organisasjonen har allerede slikt arbeid i Bergen. De ser seg om etter nye lokaler i Oslo.

Formannen påpeker at det er vemodig å selge.

– Det er ikke enkelt for oss. Det er en ærverdig eiendom, så det er med litt blandede følelser. Men landstyret og landsmøtet mener det er riktig.

Eiendommen på Bygdøy i Oslo har en prisantydning på 70 millioner kroner. Det er anslått at det vil koste 20-30 millioner kroner om bygningen skal omgjøres til privatbolig.

Les også
Gir ikke opp kampen for sjømannskirkenOslo Sjømannskirke
Les også
Kniver om kremtomtOslo Sjømannskirke
Les også
Bestilte rapport utenom styremøteneKrise i Sjømannskirken
Les også
Vil selge Oslo Sjømannskirke
Les også
Kan man kjøpe seg til velsignelse?