SMERTEFULLT: Daglig leder Per Birkeli i Norea Mediemisjon legger ikke skjul på at det er smertefullt å gå til oppsigelser av ansatte, men at det ikke er noen vei utenom.

Norea må si opp ansatte

Norea Mediemisjon sin økonomi er så anstrengt at styret har vedtatt å gå til oppsigelser av ansatte. Lokalradioen i Trondheim vil også bli avviklet.

– Det er ikke krise i Norea, men vi er nødt til å gjøre noen grep for at det ikke skal bli det. For oss er det helt nødvendig å kutte kostnader, sier daglig leder Per Birkeli i Norea Mediemisjon til Dagen.

Smertefullt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han sendte i går ut en pressemelding der det ble varslet kutt i bemanningen innen radioproduksjon i Norge, og det betyr at tre programprodusenter vil miste stillingene sine fra høsten av.

– Det er selvsagt dramatisk for dem som rammes av kuttene, og for oss er det smertefullt å måtte gå til et slikt skritt. fortsetter Birkeli.

Årsaken til endringene er en presset økonomi. Norea Mediemisjon hadde betydelige driftsunderskudd både i 2012 og 2013. Også de fem første månedene av 2014 viser røde tall i margen, og det har fått varsellampene til å blinke.

Styret har derfor utarbeidet en plan for å redusere kostnadene for å sikre den økonomiske bærekraften. Foruten oppsigelser, har styret vedtatt å avvikle lokalradioen i Trondheim. Det er også gjort vedtak om å skille ut lokalradioen i Kristiansand, Gimlekollen Radio, og overlate driften av stasjonen til Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM).

Arbeid ute skjermes

Birkeli legger til at etterpåklokskapen viser at budsjettet for 2014 var litt for optimistisk, men at man håpet og trodde på en oppsving i økonomien i inneværende år.

– Vi hadde valget mellom å si opp ansatte allerede ved nyttår, eller gå for et offensivt budsjett. Styret valgte det siste. Nesten seks måneder inn i 2014 ser dessverre at det ikke går. Alternativet til å unngå oppsigelser, er å kutte i produksjonsarbeidet i andre land, men det er noe vi ønsker å skjerme, understreker Birkeli.

– Dere må gjøre grep for å hindre at dere havner i et økonomisk uføre. Hvordan ser du på framtiden til Noera Mediemisjon midt opp i alt dette?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg ser veldig lyst på framtiden. Norea har mange spennende prosjekter, og vi når ut med evangeliet til noen av de mest unådde folkegruppene i verden. Det er noe vi også må bli flinkere til å fortelle om. Greier vi det, tror jeg også at det vil skape et enda større engasjement rundt arbeidet vårt, avslutter Per Birkeli.

Norea Mediemisjon

Norea Mediemisjon har siden oppstarten i 1956 arbeidet med å utbre evangeliet, og organisasjonen eies av Norsk Luthersk Misjonssamband

Norea Mediemisjon bruker radio, TV, internett og mobiltelefon til å formidle evangeliet og kristne verdier og er involvert i mediearbeid på over 35 språk.

Egne produksjoner sendes på lokalradioer over hele Norge og på organisasjonens nettradio.

Norea Mediemisjon bruker radio, TV, internett og mobiltelefon til å formidle evangeliet og kristne verdier og er involvert i mediearbeid på over 35 språk.

Les også
iKirken er nedlagtiKirken