Hamas' leder på Gazastripen, Ismail Haniyeh (til høyre) snakker med den palestinske statsministeren Rami Hamdallah i Haniyehs hus i Gaza by tidligere i oktober. Flere kilder bekreftet søndag kveld at en av Hamas-lederens døtre har fått behandling på et sykehus i Israel. Foto: Ibraheem Abu Mustafa / Reuters / NTB scanpix

Hamas-leders datter på sykehus i Israel

En av døtrene til Hamas' politiske leder ble innlagt ved et sykehus i Israel da komplikasjoner oppsto under en rutineoperasjon på Gazastripen denne måneden, ifølge flere kilder.

Flere anonyme kilder bekrefter overfor nyhetsbyråene AFP og Reuters at Ismail Haniyehs datter fikk akuttmedisinsk behandling i flere dager ved et sykehus i Tel Aviv.

Innleggelsen kan tyde på at Israel og Hamas fortsetter et humanitært samarbeid få uker etter at den siste Gaza-krigen tok slutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Palestinske og israelske tjenestemenn vil offisielt verken bekrefte eller avkrefte opplysningene.

Reuters' kilder, den ene palestinsk og den andre en utenlandsk diplomat, vil av hensyn til pasientens personvern verken identifisere henne eller oppgi hva slags tilstand hun er i.

Haniyeh, som har 13 barn, leder Hamas' politiske fløy på Gazastripen. I Hamas-bevegelsen er han kun underordnet Khaled Meshaal, som lever i eksil.

I likhet med de fleste høytstående Hamas-medlemmer tilbrakte Haniyeh den sju uker lange krigen i skjul, og huset hans nord på Gazastripen ble ødelagt i et israelsk luftangrep.

Titalls pasienter ble under og etter krigen i sommer brakt til israelske sykehus, som er langt bedre utstyrt enn de palestinske. Krigen kostet nærmere 2.200 palestinere livet, mens 73 personer ble drept på israelsk side.

Les også
Hold bistand tilbake til Hamas er avvæpnet
Les også
Skadd syrisk tolv-åring reddet i IsraelSyrere til Israel
Les også
Sterke inntrykk for Brende i Gaza