EKSTREMISTER: Opptil 400 belgiere antas å ha reist til Syria for å kjempe med grupper som bekjenner seg til en ytterliggående islamistisk ideologi. ILL.FOTO: AFP PHOTO/Emmmanuel Dunand

– Belgia har avverget flere terrorangrep

Belgisk politi har de siste månedene forhindret flere terrorangrep som har vært planlagt av tidligere krigere i Den islamske staten (IS), ifølge avisen L'Echo.

Avisen siterer etterforskere som sier at de planlagte angrepene kan sammenlignes med angrepet mot Det jødiske museet i Brussel 24. mai. Fire personer ble skutt og drept i angrepet, som en tidligere Syria-kriger anklages for.

Ifølge L'Echo er flere personer pågrepet og fengslet fordi det er mistanke om at de ønsker å gjennomføre lignende angrep. Belgiske myndigheter har med overlegg holdt opplysningene hemmelig slik at folk ikke skulle bli redde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Belgisk politi vil ikke kommentere opplysningene.

Opptil 400 belgiere antas å ha reist til Syria for å kjempe med grupper som bekjenner seg til en ytterliggående islamistisk ideologi. Ifølge L'Echo har 90 av dem kommet hjem igjen. Flere av dem er under permanent politiovervåking, og en kilde sier at minst ti av dem har planlagt å gjennomføre angrep.

Les også
Brende: – Vi støtter Obamas initiativ mot ISIL
Les også
CIA: IS har mellom 20.000 og 30.000 krigere
Les også
Tror ikke Obama kan tilintetgjøre IS
Les også
Terrortrusselen mot Norge: Fryktet drap på tilfeldig familie