Det utbombede nabolaget Shejaia øst i Gaza by, to uker etter krigen mellom Hamas og Israel. Ifølge palestinske myndigheter må over 40.000 bygninger gjenreises etter krigen i sommer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Gaza-forhandlinger gjenopptas i Egypt

Israelere og palestinere starter en ny runde med indirekte forhandlinger i Kairo om Gazastripen onsdag, ifølge palestinske kilder.

Under den forrige forhandlingsrunden ble partene enige om en tidsubegrenset våpenhvile på Gazastripen. Avtalen ble inngått 26. august, etter en 50 dager lang krig mellom Israel og væpnede palestinske grupper på den Hamas-styrte Gazastripen.

Samtidig ble det avtalt at forhandlingene om en rekke andre stridsspørsmål knyttet til Gazastripen skulle fortsette i september.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Nye terrortunneler graves fra Gaza inn i Israel

– Egypt har invitert palestinske og israelske delegasjoner til å fortsette samtalene i Kairo 24. september, sier en palestinsk tjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Israel har ikke bekreftet opplysningene.

Det gjør imidlertid en egyptisk tjenestemann, som samtidig legger til at de palestinske fraksjonene Fatah og Hamas er invitert til forsoningssamtaler i Kairo mandag, to dager før Gaza-samtalene.

Les også
Derfor støtter vi Israel
Les også
Nye terrortunneler graves fra GazaTunneler Gaza
Les også
Israel vil omplassere 12.500 beduinerFlytting av beduiner
Les også
Israel og palestinerne enige om gjenoppbygging av Gaza
Les også
Sterke inntrykk for Brende i Gaza