De to terrorsiktede mennene skal ha planlagt å slutte seg til Den islamske staten (IS), som her har satt opp en plakat ved en kontrollpost i Irak. Foto: Reuters / NTB scanpix

Terrorsiktede fengslet i fire nye uker

To terrorsiktede menn på 27 og 29 år ble i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire nye uker onsdag. Politiet tror de ville slutte seg til terroristgruppen IS i Syria og Irak.

Retten mener det fortsatt er fare for bevisforspillelse dersom de to slippes fri. Videre mener retten at mistanken mot dem ikke er svekket siden forrige fengslingsmøte i juli. Derfor mener retten at det fortsatt er grunnlag for å holde de to i varetekt.

Stort bevismateriale

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet jobber fortsatt med å gå igjennom store mengder bevis i saken og skal avhøre flere vitner i slutten av måneden.

Mennene ble pågrepet 27. mai i år, siktet for brudd på straffelovens paragraf 147 som omfatter finansiering av terrorhandlinger.

Ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal de ha planlagt å slutte seg til terrororganisasjonen Den islamske staten (IS), tidligere kjent som ISIL.

Tiltale i november

En 24 år gammel mann – 27-åringens bror – er også siktet i saken, men er tidligere løslatt fra varetekt.

Aktor Rolf Blom planlegger å ta ut tiltale mot mennene i løpet av november. Advokat Brynjar Meling forsvarer 27-åringen i saken. Han har tidligere sagt at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Det ligger i sakens natur at han er en konservativ muslim som er bekymret for en rekke spørsmål på lik linje med andre oppegående og tenkende mennesker her i verden, sa Meling i juni.