Storbritannias statsminister David Cameron avbrøt ferien sin og reiste tilbake til London etter at IS publiserte videoen hvor en mann med britisk aksent er med i en video hvor en amerikansk journalist ble likvidert. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix

Cameron: Økt sannsynlighet for at brite drepte Foley

Storbritannias statsminister David Cameron sier han er sjokkert over at en brite trolig var involvert i videoen som viser drapet på en amerikansk journalist.

– Vi har ikke identifisert den ansvarlige personen i videoen, men det virker i økende grad sannsynlig at det er en britisk statsborger. Dette er dypt sjokkerende, sier Cameron i en uttalelse onsdag.

Han utelukket samtidig nok en gang at Storbritannia vil øke tilstedeværelsen i Irak ved å sende bakkestyrker dit. Storbritannia har så langt gjennomført flyslipp med nødhjelp, overvåking og transport av militært utstyr til de kurdiske styrkene i kampen mot IS.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Undersøker om brite halshogget journalisten

– Jeg har sagt klart og tydelig at dette landet ikke kommer til å bli involvert i nok en Irak-krig, sa Cameron.

Amerikansk etterretning, som har analysert videoen som Den islamske staten (IS) publiserte tirsdag, har konkludert med at videoen er ekte.

Britisk etterretning har samtidig forsøkt å finne ut om mannen som gjennomførte drapet, er britisk. Han snakker med britisk aksent og bruker britiske hverdagsuttrykk.

Cameron avbrøt ferien sin på grunn av videoen og kom onsdag tilbake til London.

Les også
Obama: – ISIL har ingen plass i det 21. århundre
Les også
Undersøker om brite halshogget journalisten
Les også
Amerikansk journalist skal ha blitt halshogget av IS