Kongo sender hjelp til Vest-Afrika

Kongo vil sende over tusen frivillige til Vest-Afrika for å hjelpe til i kampen mot ebola.

Etter å ha vært rammet av seks utbrudd av ebola siden sykdommen ble oppdaget i et avsidesliggende jungelområde i Kongo i 1976, ønsker Kongo å dele sin ekspertise og erfaring med de tre landene som nå for første gang opplever viruset.

Kongos helseminister Felix Kabange sa lørdag at andre land også kan sende folk for å gjennomgå opplæring i behandlingen av sykdommen på nye treningssentre som blir åpnet i hovedstaden Kinshasa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Myndighetene har satt i gang kampanjer for å få folk til å melde seg. Det første treningssenteret der 56 helseeksperter får opplæring i å kurse andre helsearbeidere, er allerede i gang denne uka.

I motsetning til utbruddene av sykdommen i Kongo har epidemien i Vest-Afrika spredt seg fra avsidesliggende områder til tett befolkede byer.

Mistanken om at helsearbeidere bærer med seg smitten, har bidratt til at viruset har spredt seg raskt i de vestafrikanske landene Guinea, Sierra Leone og Liberia.

Ved utbruddene i Kongo har det vært lagt stor vekt på bygge opp tillit mellom befolkningen og helsearbeiderne. Det siste utbruddet som oppsto i august, er ennå ikke helt under kontroll.

Les også
Canada klar med eksperimentell ebola-vaksine
Les også
Frykten for ebola sprer seg
Les også
WHO: Senegal uten ebola
Les også
Annan: Ebola ignorert fordi viruset oppsto i Afrika
Les også
– Ebola-epidemien den alvorligste helsekrisen på mange år