Slik ser bøssene til TV-aksjonen ut. Årets innsamling går til Kirkens Nødhjelp og deres vannprosjekt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Falske bøssebærere pågrepet i Buskerud

En kvinne og en mann er pågrepet i Drammen etter at de samlet inn penger i Vestfold og Buskerud ved å uriktig utgi seg for å være fra TV-aksjonen søndag.

Politiet i Vestfold fikk lørdag formiddag melding om personer av utenlandsk opprinnelse som gikk fra hus til hus i Stokke med innsamlingsbøsse. De dukket senere opp i Tønsberg.

Den samme mannen og kvinnen ble senere samme dag pågrepet av politiet i Buskerud, etter at de også der samlet inn penger, ifølge politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De har kjørt rundt og ringt på hos folk. De har tydeligvis vært mye hos eldre, som har gitt penger fordi de trodde personene kom fra TV-aksjonen. Noen har også spurt om de var det, og de har svart ja. Men det er de ikke, sier Marianne Mørch, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, til NTB.

Mannen og kvinnen er nå siktet for bedrageri. Politiet vet foreløpig ikke hvor mye penger de har lurt til seg.

Følg TV-aksjonen direkte her (NRKs nett-tv):

Mørch forteller at enkelte av de fornærmede har ønsket at politiet gir de nå beslaglagte pengene videre til TV-aksjonen.

– Såfremt vi kan få det til, skal vi gjøre det, sier hun.

Bøssen var forseglet med lås, og det var bilde av barn på den.

Verken Vestfold eller Søndre Buskerud politidistrikt hadde søndag ettermiddag opplevd andre lignende hendelser får NTB opplyst.

Les også: Fra New Yorks vannhull til Afrikas brønner - Scott Harrison promoterte nattklubber i New York og tjente fett på det. Men på innsiden kjente han på en gnagende tomhet. Nå lever han for å gi rent vann til hele verden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Fra New Yorks vannhull til Afrikas borehull