Syria-farer: – Ingen vil gjøre noe vondt i Norge

En 27 år gammel nordmann sier til VG at han kjemper side om side med al-Qaida i Syria sammen med tre andre nordmenn. Men ingen nordmenn i Syria vil utføre angrep i Norge, hevder han.

Mannen som går under navnet «Abdallah», er en av de 30 radikaliserte nordmennene som nå deltar i krigen i Syria, og som norske myndigheter frykter, skriver VG.

Av de minst 60 nordmennene som har reist til Syria i løpet av den tre år lange borgerkrigen, har 20 reist hjem, mens ti er drept på slagmarken. Til sammen er 200.000 mennesker drept i krigen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– PST kom til meg i vinter. De sa at alle som reiser vil få problemer. At hvis jeg blir mistenkt for å være med terrorister kan jeg få de strengeste straffene, uten konkrete beviser om drap, sier 27-åringen og forteller at han og tre venner svarte med å dra til Syria i februar i år.

27-åringen sier han befinner seg i Aleppo-distriktet nordvest i Syria og kriger sammen med den islamistiske jihadistgruppen Jaish Mujahireen, som oversatt kan bety «En hær av utlendinger». Til daglig kjemper de side om side med den al-Qaida-tilknyttede gruppen Nusrafronten. Ifølge 27-åringen er al-Qaida-krigerne han kjemper med «ordentlig gode brødre».

Han understreker også at nordmennene som reiser til Syria ikke hadde klart å angripe Norge, selv om de hadde ønsket det. Ifølge «Abdallah» er alle krigerne i Syria klar over at norske og internasjonale myndigheter vet hvem de er, og at de kommer til å bli fulgt med «argusøyne resten av livet sitt».

– Ingen som har vært her i Syria kommer til å gjøre noe vondt i Norge, sier han.

Les også
Norske stabsoffiserer til USA neste uke
Les også
Brende til USA med løfte om militær bistand
Les også
Terrortrusselen mot Norge: Fryktet drap på tilfeldig familie
Les også
IS har erobret 16 nye landsbyer i Syria
Les også
Brutal terroraksjon avverget i Australia