En palestinsk gutt som ble såret under krigen på Gazastripen, får behandling på et sykehus i Gaza by. Norge bevilger nå 10 millioner kroner til behandling av sårede palestinere. Foto: Reuters / NTB scanpix

Norge gir 10 millioner til behandling av Gaza-sårede

Norske myndigheter bidrar økonomisk til palestinske helsemyndigheter for å hjelpe til med behandlingen av mennesker som er såret som følge av konflikten på Gazastripen.

– Den humanitære situasjonen i Gaza er alvorlig, med mange hardt skadde sivilpersoner og mangel på medisinsk utstyr og behandlingskapasitet. Norge har derfor besluttet å bevilge 10 millioner kroner for å styrke palestinske helseinstitusjoners evne til å behandle flere sårede fra Gaza-konflikten, sier utenriksminister Børge Brende til NTB.

Om lag 1.980 palestinere, de aller fleste sivile, ble drept og over 10.000 såret i den fem uker lange israelske militæroffensiven mot Gazastripen i sommer. Flere sykehus ble ødelagt og det palestinske helsevesenet er under hardt press.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange av de sårede fra Gazastripen er sendt til behandling på sykehus på Vestbredden, i Øst-Jerusalem og i naboland.

– Vi har tett kontakt med palestinske helsemyndigheter, WHO og Norwac om den humanitære situasjonen og behov for støtte til medisinsk behandling av sårede. Selv om mange kan behandles lokalt, kan det være spesielle tilfeller der pasienten har behov for ekspertise som ikke er tilgjengelig lokalt eller i naboland. I slike situasjoner vil vi vurdere behandling i Norge, sier Brende.

Les også: Jøder og palestinere sammen på leir i Norge

Les også
Abbas møter Hamas-leder i Qatar
Les også
– Våpenhvilen mellom Israel og Hamas forlenget
Les også
Norge og Egypt skal holde giverkonferanse for Gaza
Les også
Netanyahu: Israel må få klart svar om sikkerhet
Les også
Jøder og palestinere sammen på leir i NorgeBridgeBuilders