ANNERLEDES: Jan Hanvolds nye visjon er en annerledes hyttelandsby i høyfjellet. FOTO: Johanna Hundvin Almeli

Vil bygge rusfri hyttelandsby

For halvannen million kan du snart kjøpe deg fritidsbolig i Jan Hanvolds planlagte hyttelandsby. Vilkåret er at du lover å leve rusfritt.

Den kjente Visjon Norge-sjefen kjøpte for snart tre år siden Hallingskarvet Høyfjellshotell for bare fem millioner kroner. Nå har han sammen med tre samarbeidspartnere opprettet et aksjeselskap, som har store planer for utbygging på den 19 mål store eiendommen i Sudndalen like ved riksveien mellom Hol og Aurland.

– Jeg ser for meg et 50-talls leiligheter og 30-40 hytter, sier Hanvold til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han sier området allerede er regulert for utbygging av fritidsboliger, men vil ikke antyde når prosjektet kan realiseres.

– Snakker du om en hyttelandsby for bekjennende kristne mennesker?

– Vi kan ikke kreve at folk skal være kristne, men man må skrive under på en avtale om rusfri livsstil. Vi ønsker å utvikle et hyttemiljø i fjellet som er annerledes enn «tut og kjør-kulturen» som har utviklet seg på steder som Hemsedal og Geilo. Vi ønsker å skape et rusfritt og trygt miljø hvor barn skjermes fra narkotika og alkohol og der enslige mennesker kan slappe av i fjellet samtidig som de er del av et større fellesskap. Det er jo mange enker og enkemenn som slutter å reise på hytta, forklarer Hanvold.

– Vi tror det er en nisje i markedet, legger han til.

Billighytter

Hallingskarvet Høyfjellshotell blir i dag drevet av foreningen Hallingskarvet omsorgs- og konferansenter, som arrangerer møter og konferanser.

– Dagens hotell er for lite for framtidig virksomhet. 34 rom gir plass for rundt hundre gjester, resonnerer Hanvold.

Hans nye forretningsidé går ut på å selge hytter og leiligheter til folk som i sin tur leier fritidsboligene ut til deltakere på større arrangementer ved senteret. Mens andre utbyggere har satset på luksuriøse fritidsboliger i høyfjellet, vil Hanvold og hans kompanjonger tilby leiligheter og hytter i prisklassen én til halvannen million.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Av selskapets årsregnskap for 2013 framgår det at Hallingskarvet Høyfjellshotell AS har tre eiere utenom Jan Hanvold: Selskapet CIT Holding AS, Linn Tangen og Marianne Tangen. Styret består av Christian Tangen (leder) og Jan Hanvold (styremedlem). CIT Holding holder til på Fedje i Nordhordland og driver ifølge Enhetsregisteret med skipsmegling. Selskapet ledes av Idar Tangen (51) og Christian Tangen (28). Hanvold, som sitter igjen med 49 prosent av aksjene i Hallingskarvet Høyfjellshotell AS, sier at han har fått med seg «kristne mennesker som er opptatt av Guds rike».

I sitt første driftsår gikk aksjeselskapet i fjor med et underskudd på 229 365 kroner. Hele aksjekapitalen er tapt. «Fortsatt drift skjer med aksept fra CIT Holding AS, som har ytt et lån på kr 930 000», heter det i noter til regnskapet, som Dagen har innhentet fra Brønnøysundregistrene.

Jan Hanvold

63 år, predikant og tv-misjonær. Grunnlegger av tv-kanalen Visjon Norge. Beundret og beryktet for utfordrende kommentar og innspill i kirke- og samfunnsdebatt.

Vinteren 2012 kjøpte han Hallingskarvet Høyfjellshotell for fem millioner kroner.

63 år, predikant og tv-misjonær. Grunnlegger av tv-kanalen Visjon Norge. Beundret og beryktet for utfordrende kommentar og innspill i kirke- og samfunnsdebatt.

Les også
Kransberg slutter i Visjon NorgeTV Visjon Norge
Les også
– Jeg kjente hvordan Gud satte meg fri fra røyken, rusen og altHanne Sørmo
Les også
– Kristensionistene bidrar til økt spenningDag Hoel