Mahmoud Mansour og Maral Malka feirer med venner og familie i Jaffa før de giftet seg, til tross for at hundrevis av høyreekstremistiske jødiske demonstranter protesterte. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix

Protester mot jødisk-muslimsk bryllup i Israel

Israelsk politi måtte holde over 200 høyreekstreme demonstranter på avstand da en jødisk kvinne søndag giftet seg med en muslimsk mann i Tel Aviv.

Demonstrantene ropte «Død over araberne», og politiet måtte danne kjeder for å hindre demonstrantene i å storme lokalet i Tel Aviv-forstaden Rishon Lezion.

Men mange andre møtte fram for å vise sin solidaritet og støtte da 23 år gamle Maral Malka og 26 år gamle Mahmoud Mansour fra Jaffa ved Tel Aviv giftet seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Israels president Reuven Rivlin fordømte de høyreekstreme demonstrantene og gjorde det klart at oppvigleri, vold og rasisme ikke har noen plass i Israel.

Gruppa Lehava, som arrangerte protesten, har tidligere ofte trakassert jødisk-muslimske par, med religion som argument.

Demonstrantene kalte Malka, som konverterte til islam for å gifte seg med Mansour, forræder mot den jødiske stat, og en talsmann for Lehava og tidligere medlem av nasjonalforsamlingen, Michael Ben-Ari, kalte jøder som gifter seg med ikke-jøder «verre enn det Hitler gjorde».

Også Malkas far, Yoram Malka, fordømte ekteskapet. Til israelsk TV sa han at bryllupet var en svært trist sak, og at hans problem med sin nye svigersønn er at han er araber.

Rundt 20 prosent av Israels befolkning er palestinere med israelsk statsborgerskap, og flertallet av dem er muslimer. Rabbinerne som står for jødiske ekteskap i Israel, godtar ikke ekteskap med ikke-jøder, og de fleste som gifter seg med ikke-jøder, gjør det i utlandet.