Lillehammer 20140818. Kim Andreas Kristiansen har status som mistenkt i drapssaken i Øyer, hvor 58 år gamle Bjarte Hansen torsdag ble funnet død i et utbrent bål. NB! Lavoppløst bilde. Foto: Politiet / NTB scanpix

Drapssiktet stesønn etterlyses med navn og bilde

Politiet etterlyser 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen etter drapet på hans stefar Bjarte Hansen (58). Levningene av ham ble torsdag funnet i et bål i Øyer i Oppland.

Den etterlyste stesønnen er siktet for drap.

– Politiet har forsøkt å få kontakt med den siktede siden fredag, men har ikke oppnådd kontakt. Derfor har vi valgt å etterlyse mannen med navn og bilde, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen ved Lillehammer politistasjon til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også vitner som har opplysninger om 23-åringen, bes melde seg.

– Hold avstand

– Med bakgrunn i situasjonen utelukker ikke politiet at siktede kan være ustabil. Publikum oppfordres derfor til å ikke ta kontakt eller oppsøke siktede på egen hånd, skriver politiet i en pressemelding mandag formiddag.

Kim Andreas Kristiansen er 164 centimeter høy, har kraftig kroppsbygning og kort, blondt hår. Han bruker briller med mørk innfatning. Han har også flere tatoveringer. Politiet har ikke oppgitt hvordan 23-åringen kan være kledd.

Politiet utelukker ikke at flere personer er involvert i saken, med henvisning til at 23-åringen kan ha hatt behov for hjelp med å flytte den døde.

De to mennene skal ha delt en bolig som ligger i nærheten av funnstedet.

Elektroniske spor

Den drepte Bjarte Hansen kom opprinnelig fra Bergen, men var bosatt i Øyer. Levningene av ham ble torsdag funnet i et bål som fortsatt brant i nærheten av en populær turvei i Øyer i Oppland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etterforskere arbeider mandag fremdeles på funnstedet og har også undersøkt boligen de to delte. Politistasjonssjefen er tilbakeholden med opplysninger om antatt hendelsesforløp og hva de tror kan være motivet for drapet, så lenge den siktede ikke er pågrepet.

Bergundhaugen sier politiet også etterforsker tekniske spor, men vil ikke gå i detaljer om telefonpeiling eller oversikt over bruk av betalingskort.

Les også
Likrester trolig funnet i bål