Nettstedet WikiLeaks' grunnlegger Julian Assange på vei ut fra høyesterett i London. Domstolen vurderer om Assange skal utleveres til Sverige, der han er anklaget for voldtekt, og WikiLeaks truer nå med skittkasting for å forhindre at svenskene sender ham videre til USA. Nettstedet hevder å ha dokumenter som viser at Sveriges utenriksminister Carl Bildt har vært «informatør» for USA. Foto: REUTERS / Andrew Winning / SCANPIX

«Assange vurderer å overgi seg»

Julian Assange skal vurdere å overgi seg til politiet, etter det Sky News erfarer. WikiLeaks-grunnleggeren har kalt inn til pressekonferanse mandag morgen.

Det er ventet at Assange vil bruke pressekonferansen til å fortelle om sine videre planer etter å ha bodd hos Ecuadors ambassade i London i to år. Ifølge Sky News er Assange syk, og skal vurdere å forlate ambassaden for å overgi seg til politiet.

– Mye av kampviljen ser ut til å ha gått ut av ham. Folk rundt ham sier også at han er svært syk, sier TV-kanalens krimreporter Martin Brunt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Julian Assange

Julian Paul Assange (født 3. juli 1971 i Townsville i Queensland i Australia) er en australsk journalist, dataprogrammerer, internettaktivist og hacker, som er mest kjent som talsmann for nettstedet Wikileaks, og som har som målsetning å offentliggjøre hemmeligstemplete dokumenter.

Assange ble den 7. desember 2010 arrestert av britisk politi, etter å ha meldt seg selv til politiet.

Han er mistenkt for flere tilfeller av seksualforbrytelser mot to kvinner i Sverige. Assange mener selv at han er uskyldig, og at han er offer for en amerikansk svertekampanje mot han.

Etter at britiske domstoler kom fram til at Assange skulle utleveres til Sverige på bakgrunn av anklagene mot ham tok han dekning i Ecuadors ambassade i London.

Han har fått innvilget diplomatisk asyl av Ecuador, en type asyl som Storbritannia ikke anerkjenner, og fortsetter å oppholde seg i ambassaden under trussel om arrestasjon og utlevering til Sverige.

Kilde: Wikipedia

Les også
- Snowden, Assange og Manning foreslått til fredspris
Les også
Assange: - Snowden er en helt