OMVENDELSE: Som på platene sine, ber Ulf «Uffe» Christiansson også på Facebook Sverige om å vende om. Arkivfoto: Øyvind Kleiveland

Forstår de som stemte på Sverigedemokratene

Rockelegende mener Sverige må politisk korrekthet til livs. «Selv tror jeg ikke at noe politisk system kan redde oss. Vi må vende om til Gud som nasjon.»

Ulf Christiansson, kjent som Uffe og vokalist i det legendariske, kristne rockebandet Jerusalem, har vakt oppmerksomhet etter at han på sin Facebook-side delte sine tanker om det svenske valget.

Der uttrykker han forståelse for de som stemte på det innvandringskristiske og utskjelte Sverigedemokratene (SD).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er overhodet ikke rart at folk stemmer SD, synes jeg. Gjennom vår politiske stillhet og uvilje til å ta i innvandringsspørsmålet, gjødsler man nettopp det man sier man er i mot, skriver han i et langt innlegg.

Til svenske avisen Dagen avviser han dramatikken.

– Mitt innlegg handler ikke om å svikte mennesker i nød. Men vi må våge å prate om problemene med masseinnvandring. Jeg er så lei av forbudslinja som trekkes opp umiddelbart noen stiller ubekvemme spørsmål.

Uffe selv stemte blankt ved valget, men han mener de som stempler 13 prosent av Sveriges befolkning som rasister, begår en feil.

SD fikk 13 prosent av stemmene ved valget.

– Dette handler om noe annet. Vi har i dag en trussel mot hele Europa, representert ved islam. Ekstremisme og hemningsløst hat mot vår eksistens og sivilisasjon kommer daglig til uttrykk, skriver han videre i sitt innlegg.

Han sier til avisen at den eneste som våger å ta tak i denne utfordringen er partilederen i SD, Jimmie Åkesson.

Ikke urolig

Rockeren ble hverken urolig eller overrasket over Sverigedemokratenes brakvalg. Han sier at 90 prosent av tilbakemeldingene på hans innlegg på Facebook har vært positive.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det ligger masse redsel og frykt i det med å være politisk korrekt. Vanlige folk tenker. Selv tror jeg ikke at noe politisk system kan redde oss. Vi må vende om til Gud som nasjon, mener Uffe.

Les også
Tusenvis demonstrerte mot rasisme i Stockholm
Les også
Lederduoen i Moderaterna trekker seg
Les også
Jensen: – Tid for selvransakelse i SverigeFakta om Sverigedemokraterna
Les også
Löfven går for samarbeid med borgerlige partier
Les også
Aftonbladet stempler Frp som «fascistisk»
Les også
Viser Sverigedemokraterna sympati
Les også
Antirasister vender ryggen til Åkesson