Israels statsminister Benjamin Netanyahu har tidligere sagt at han ikke vil tåle et eneste palestinsk angrep mot Israel. Tirsdag skal en granat ha blitt skutt fra Gazastripen mot det sørlige Israel. Foto: Nir Elias / Reuters / NTB scanpix

– Rakett avfyrt mot Israel fra Gaza

En rakett er avfyrt fra Gazastripen mot Israel for første gang siden våpenhvilen ble innført 26. august, opplyser det israelske forsvaret.

Militæret opplyste tirsdag kveld at ingen ble såret i angrepet. Raketten, som landet sør i Israel, forårsaket heller ikke materielle skader.

Hamas, den palestinske gruppen som styrer Gazastripen, hevder at den ikke har noen kjennskap til angrepet. Gruppen framholder også at den fortsatt slutter opp om våpenhvilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er ingen tegn til at det er blitt skutt en bombekastergranat fra Gaza og palestinske grupperinger er engasjert i å holde avtalen om at det skal være ro, og de er ivrige etter at den skal fortsette, sier talsmann for Hamas, Sami Abu Zuhri.

Hamas har til tider hatt problemer med å stagge mindre og mer ytterliggående væpnede grupper knyttet til al-Qaida, og som ikke ønsker en våpenhvile med Israel.

Ingen palestinsk gruppe hadde tirsdag kveld påtatt seg ansvaret for angrepet.

Israel har tidligere varslet at ikke et eneste lite brudd på våpenhvilen vil bli tolerert. Hvis Israel velger å gjengjelde angrepet, kan det føre til en ny opptrapping.

Over 2.100 palestinere, de fleste sivile, 64 israelske soldater og fem sivile personer som befant seg i Israel, ble drept under den sju uker lange krigen, som tok slutt i august.

Les også
Israel og palestinerne enige om gjenoppbygging av Gaza
Les også
Flyktet fra nazistene i Tsjekkia og Norge
Les også
Anklager Israel for krigsforbrytelserIsrael anklages
Les også
Lite godt svar
Les også
Nye terrortunneler graves fra GazaTunneler Gaza